Posljednjih dana učestalo nam se javljaju roditelji s pitanjem: “Koji bi čaj bio dobar za našu djecu, a da u svom sastavu nema teina? Uz već nekolicinu rooibos čajeva o kojima smo pisali u našim kolumnama otvara se mjesto za još jedan rooibos čaj koji se izvrsno uklapa u nadolazeće jesenske dane.

Rooibos čaj Karamela/Jabuka je infuzija koja je pomalo kremastog, slatkog i primamljivog okusa jer mirisom podsjeća na karamelizirane bombone pa je time napitak sam po sebi dovoljno sladak da med ili kandirani šećer skoro pa i nisu potrebni. U sebi sadrži crveni grmić, komadiće karamele, jabuke, cvjetove nevena i Honeybush.

kDjeci i odraslima koji vole kremaste napitke ovo će biti odličan izbor kao zamjena za neke napitke koji u sebi imaju previše šećera, aditiva ili konzervansa. Bogat je mineralima (željezo i magnezij), ublažava probavne tegobe, osvježava kožu, umiruje centralni živčani sustav i dr. Kod djevojčica i dječaka koji imaju problematičnu kožu (akne) u pubertetu preporučuje se konzumirati barem pola litre dnevno rooibos čaja uz nezaobilaznu disciplinu u prehrani tj. izbacivanja namirnica koje potiču zamašćivanje kože i upalne procese na koži.

Rooibos čaj Karamela/Jabuka je prije svega napitak koji sadrži u svom sastavu antiokisdanse koji podižu imunološki sustav i pokreću biološke aktivnosti koje pozitivno utječu na ljudski organizam.

Priprema rooibos čaja Karamela/Jabuka je s vodom od 100 stupnjeva, a namakanje traje 5 minuta. Paketić od 50 grama košta 20 kuna i u potpunosti opravdava naziv “nektar prirode”.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo