Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Koji tretman odabrati za jako osjetljivu kožu?

Prirodno osjetljiva koža je fina, svijetla i napeta, pecka i pomalo se ljušti, a s vremenom postaje crvena i svrbi te reagira i na najmanji podražaj.

Razlog svih tipova crvenila je hiperaktivnost kožnih žilica. Kapilare smještene neposredno ispod kože su vidljive, a koža je sklona crvenilu što je karakteristično za prirodno osjetljivu kožu. Osjetljiva koža loše reagira na hladnoću, vjetar, sunčeve zrake i ako se štetni učinci ponavljaju, mogu smanjiti prag osjetljivosti i koža počinje reagirati i na najmanji podražaj, odnosno postaje još osjetljivija. Crvenilo na licu je neugodan i čest poremećaj i treba ga tretirati.

Tretman koji radim klijenticama sa jako osjetljivom kožom je na bazi termalne vode i alantoina i daje izvrsne rezultate već nakon prvog tretmana, a preporuka ga je raditi jedanput mjesečno kako koža ne bi reagirala na vanjske utjecaje i kako ne bi s vremenom postojala još osjetljivija. Tretman traje 50 minuta, dok je baza termalna voda, od drugih sastojaka koristim čisti alantoin u serumu, soju i smeđu algu.

Alantonin i termalna voda

Alantoin regenerira kožu, ubrzava rast novih stanica, djeluje protiv iritacije – smanjujue crvenilo i ima protuupalno djelovanje tako da je koža nakon tretmana nahranjena, a crvenilo koje je većinom prisutno kod osjetljivih koža u potpunosti nestane. Termalna voda je izvorska, ljekovita voda koja zbog svog mineralnog sastava pomaže kod liječenja različitih ekcema, crvenila, atopijskog dermatitisa…

Tijekom perioda niskih temperatura, odnosno zime, stijenke kapilara se stisnu i obrazi postaju tamnocrveni, gotovo ljubičasti, a hidrolipidni sloj je narušen.

Zato drage moje klijentice, sada je idealno vrijeme za napraviti ovaj tretman kako bi koža manje reagirala na vanjske utjecaje – hladnoću, vjetar, promjene temperature (ulazak i izlazak u tople prostore).

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo