Koraci za ispunjenje cilja - Ordinacija.hr

Što je uspjeh? Imati ogromnu kuću, savršeno tijelo, muža ili ženu i djecu, biti uspješan biznismen, biti poznat, biti sportaš stoljeća, imati 5 automobila, imati milijun kuna na računu, putovati svijetom, baviti se vrtlarstvom, izgraditi najvišu zgradu na svijetu ili osvojiti najviši vrh na svijetu… Što je uspjeh?

Rekla bih da je jedini uspjeh biti sretan, zadovoljan i ispunjen. Na koji način ćemo to ostvariti ovisi o nama.

Koraci do uspjeha:

1. Upoznati samoga sebe: Otkriti što je to što nas istinski veseli, inspirira, pokreće. Oko čega smo strastveni, što želimo kreirati te kroz što se želimo izražavati na svoj jedinstveni način. Što volimo najviše od svega.

k2. Definirati što je uspjeh za nas: Za nekoga će uspjeh biti izgraditi ogromnu tvrtku, za nekoga proputovati 10 zemalja u godinu dana, za nekoga ostvariti tjelesnu težinu od 57 kg ili postati operni pjevač. To znači otkriti svoju strast i želju koja dolazi iz dubine duše.

3. Definirati cilj: Vizualizirati kako želimo živjeti za 10, 20 ili 50 godina. Što radimo, kako izgledamo, sa kime se družimo, kako provodimo vrijeme, gdje živimo i kako se osjećamo kao osoba koja ispunjava svoje snove.

4. Napraviti plan: Kada smo definirali kuda idemo, moramo definirati kako ćemo do toga stići. Dakle potrebno je osmisliti plan kojim ćemo realizirati ono što želimo. Bez cilja i plana nećemo zasigurno nigdje stići niti ostvariti ono što želimo.

5. Pokrenuti se: Možemo imati savršeni plan, ali ako ne krenemo u njegovu realizaciju sigurno je da ćemo ostati upravo tamo gdje jesmo.

6. Promatrati: Kada krenemo u realizaciju događati će se da nekada stvari “zapnu“. Tada osvijestimo o čemu se radi i modificiramo plan ili transformiramo sebe te na novi način pristupimo realizaciji.

k7. Vjerovati: Ako vjerujemo u svoj san nitko i ništa nas neće moći izbaciti sa puta koliko god nekada izgledalo beznadno ili krivo. Dižemo se i idemo dalje.

8. Znati: Da je jedini neuspjeh; ne pokušati. Najuspješniji ljudi su najviše padali i dizali se. Shvatiti eventualne “neuspjehe” kao korake do uspjeha.

9. Biti apsolutno ustrajan i uporan.

10. Učiti iz svih situacija i koristiti ih za osobni rast i razvoj. Prepreke shvatiti kao izazove.

11. Osvijestiti da kroz sve što radimo možemo biti sretni, te da sreća nije samo cilj već i putovanje.

12. Voljeti to što radimo i živjeti iz srca najbrži je put do sreće!

Upitajte se za što vrijedi živjeti i živite za to! Sretan put!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo