Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Lemon Grey – crni čaj osvježavajućeg okusa

Već mjesecima tražimo jedan crni čaj koji bi osvježio našu ponudu crnih čajeva. Napokon uz malo konzultacije s inozemnim partnerima i željama naših kupaca pronašli smo idealan čaj za sva godišnja doba.

Lemon Grey je mješavina tradicionalnih vrhunskih crnih čajeva iz Indije, Kine i Ceylona s dodatkom limunove trave koja ovom čaju daje posebnu notu osvježenja. Idealno bi bilo u ovim jesenskim danima započeti jutro uz šalicu Lemon Greya i krišom limuna koja bi još više istaknula aromu crnog čaja, umjesto kave. Jer Lemon Grey je prava kofeinska bomba koja nas razbuđuje mentalno i fizički puno bolje od kofeina iz kave, te time smanjuje pospanost i umor.

lKao i svaki kvalitetan crni čaj tako i Lemon Grey ubrzava metabolizam. Povoljno djeluje na krvni tlak, poboljšava zdravlje kože, djeluje antivirusno i antibakterijski jer flavonoidi koji se nalaze u njemu povećavaju otpornost organizma na iste. Učestala konzumacija crnog čaja može bitno utjecati na smanjenje kardiovaskularnih bolesti, normalizirati rad štitnjače pa čak i usporiti pojavu dijabetesa što su potvrdila brojna istraživanja u svijetu.

Ako još niste postali ljubitelj crnih čajeva, Lemon Grey vam je jako dobar izbor za jednog početnika koji ih postepeno uvodi umjesto jutarnje kave. Kao što smo već spomenuli u bivšim kolumnama djelovanja crnog čaja su vrlo slična zelenim čajevima zato počnite uvoditi u svoja jutra šalicu crnog čaja i okusite blagodati koje vam nudi priroda.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo