Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Lung Ching – Zeleni čaj Zmajev izvor

Postoji jedna priča o nastanku imena ovog izuzetno kvalitetnog zelenog čaja po imenu Lung Ching.

Kraj grada Hangchowa vrhove planinskog lanca zauzele su plantaže čaja prvih takvih čajevaca. U neposrednoj blizini tih plantaža kraj izvora je obitavao Zmaj. Za velikih suša koje su pogodile to područje, seljaci su molili nebo i zazivali kišu, ali bezuspješno. Jedan od sljedbenika taoizma otišao je do Zmaja i zamolio ga da im pomogne. Na čuđenje svih nad njima su se nadvili oblaci i počela je padati kiša.

U znak zahvalnosti obližnji hram nazvan je “Samostanom zmajeva izvora”, a isto tako i čaj s tih plantaža je dobio ime “Zmajev izvor”.

kLung Ching (Zmajev izvor) se nije proslavio ovom divnom legendarnom pričom već metodom branja i visokom kvalitetom. Naime, radi se o zelenom čaju od cijelih listića koji se u preradi samo osuši, te ne doživljava nikakve promjene. Takvu metodu Natural leaf osobito su usavršili Japanci kod recimo kod Senche. Lung Ching je ustvari prirodni, neprerađeni čaj za kojeg se biraju najbolji listići, ravnog i štapićastog oblika. Odličnog je okusa i arome.

Već znate da čaj uz vodu ljudskom organizmu daje mnoge ljekovite sastojke. Prvenstveno utažuje žeđ, pomaže pri probavi, ima antitoksično i antikancerogeno djelovanje, olakšava nastajanje negativnih učinaka ljetne vrućine, pospješuje rad središnjeg živčanog sustava. Ovo su samo djelići blagodati koje ovakav čaj sadrži jer kao što smo prije naveli Lung Ching se minimalno obrađuje pa je time i veliki antioksidant.

Odlično je poslije rekreacije popiti šalicu toplog čaja jer organizam brže i lakše apsorbira topli napitak od hladnog. Osobno ga konzumiram i za vrijeme vježbanja jer mi podiže termoregulaciju i potiče organizam na detoksikaciju jer je metabolizam već ubrzan zbog tjelovježbe koja je ubrzala izmjenu tvari, pa tako i cirkulaciju.

Lung Ching je kao što smo naveli već prije struktuiran od najkvalitetnijih listića koji sadrže najviše prirodnih sastojaka. Vitamin C, B1, B2, E te minerale kao što su natrij, fosfor, željezo i kalij, te aminokiseline.

Za pripremu Lung Chinga potrebna vam je voda koja je dosegla 70 stupnjeva, a samo namakanje bi trebalo trajati oko 2 minute. Vrećica ove carske berbe od 50g košta 49 kuna i predstavnik je kineskog prirodnog čaja vrlo cijenjenog među čajnim prijateljima.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo