Shutterstock

Ljeto je vrijeme kojem se svi veselimo. No, ima li u tom periodu mjesta za obnavljanje ljepote ili majke s bebama trebaju čekati svojih pet minuta?

Zasigurno tu dijelimo različita mišljenja. Neki misle da s malom djecom nema predaha dok druge malo više osvješćenije žene bave se mišlju da je ljeto idealno vrijeme za obnavljanje ženske ljepote.

Zašto prijateljstva često završavaju sukobima i postoji li pravo muško-žensko prijateljstvo?

Mišljenja teoretičara koji se bave mentalnim zdravljem tu nisu niti malo podvojena svi oni tvrde da treba, neovisno o životnom ciklusu i aktivnostima koje nam dodjeljuju životne uloge, pronaći vrijeme za revitalizaciju tijela i duha. Svaki dan može biti godišnji odmor, svaki dan može sadržavati metode opuštanja i obnavljanja životne energije i vraćanja elana, a na nama je da odlučimo je li nam to prioritet.

Neovisno hoće li to naša okolina tumačiti kao oblik samoljublja ili možda čak više od toga. Važno je donijeti odluku da želite nešto učiniti tijekom ljetnog odmora za sebe jer koliko je vašim bližnjima drag odmor toliko je i vama. Zapamtite, nitko ne voli žene koje se često proklamiraju kao žrtve ili žrtveni janjci ako ništa onda zbog prigovaranja, nezadovoljstva, negativne energije i zapostavljenog izgleda.

Zdrava sebičnost

Onog trenutka kad ste donijeli odluku, počnite je provoditi u djelo. Obavijestite svoje ukućane da želite ovo ljeto svakodnevno provesti sat vremena na plaži bez djece, bočica, sokova i svih ostalih rekvizita koje morate nositi kao redovni inventar na plažu.

Odlazak na plažu iskoristite na najbolji način, čitajte u hladu ako vas veseli, plivajte, sunčajte se… Neka to bude vrijeme u kojem će sva vaša osjetila maksimalno biti podražena i aktivirana.

UŽIVAJTe U MORSKIM MINERALIMA

More je izvor korisnih minerala stoga iskoristite blagodati morske soli. Osim plivanja koje vam može biti dodatan zamor uz sve obaveze koje imate oko svog mališana možete uživati u blagodatima morske vode izležavajući se u plićaku.

Provodite samomasažu koristeći kamene koje se nalazi pokraj vas dok uživate u blagodatima morske vode. Ako imate u blizini tuš neka to bude kombinaciji hladne vode iz tuša i morske vode, izmjenično korištenje morske vode i tekućeg tuša može doprinijeti osjećaju masaže i pojačati osjet zadovoljstva.

Nemojte žaliti sami sebe – znači da ne poštujete ni sebe, a ni druge

OPUSTITE SE NA MORSKOJ POVRŠINI

Plivanje je blagotvorno sredstvo opuštanja i jačanja pojedinih mišićnih skupina. U moru dok plivate ne mareći previše za stil, nastojte razgibati pojedine mišićne skupine, ojačajte mišiće leđa što vam je zasigurno potrebno nakon bezbrojnih sati provedenih u savijenom položaju.

Ujedno možete kružiti trupom u vodi, razgibavati rameni obruč, mišiće natkoljenice, potkoljenice i stopala.

Relaksacija na leđima kao plutanje na vodi izvrsna je metoda opuštanja. Uskladite disanje i prepustite se moru. Pri tome usmjerite pažnju na frekvenciju disanja, neka ono bude usporeno i ravnomjerno. Zaboravite na sve obaveze koje vas očekuju u nastavku dana, neka to bude kratko ali korisno vrijeme za prepuštanje osjećaju zadovoljstva i užitka. 

POSVETITE BRIGU KOSI

Maslinovo ulje zasigurno neće iznevjeriti vaše očekivanja. Dobro izmasirajte vlasište i povežite neku od marama koje vam je draga. Tijekom boravka na moru sunce će učiniti svoje i bit će to dobar i kvalitetan pakung za vašu kosu.

Maslinovo ulje će svojim djelovanjem hidratirati osjetljivo i isušeno vlasište. Nakon cjelodnevnog tretmana kosu operite šamponom.

PILING ZA EKSTREMITETE

Ruke prezaposlene majke teško dolaze na red. Stoga tijekom boravka na plaži iskoristite fini sitni pijesak kojeg ima u obilju. Ruke i noge namažite hidratantnom kremom i zaronite u pijesak masirajući ruke pojedino svaki od prstiju, a nakon toga stopala.

Kroz navedeno izvršit ćete izvrstan piling te očistiti kožu od odumrlih stanica i omogućiti ekstremitetima da uživaju u blagodati mora i sunca.

Zašto vam mišljenje drugih ne treba biti važno?

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo