Na životnim raskršćima nerijetko se nađem u titanskoj borbi stvarnosti i sna.
Prodiru jaki vjetrovi nutrine koji te šamaraju od utjecaja jedne i druge strane te ostavljaju svoj pečat siline.

Nerijetko slušamo priče o misterioznim događajima, upijamo svako moguće čudo koje se dogodilo, prepričavamo stare legende, a rijetko kad se usudimo promijeniti kut gledanja.

“Realisti” u nama pomišljaju više na nemogućnosti nego na mogućnosti.

S druge strane kako bi vidjeli sve krajeve svijeta i danas letjeli da braća Wright nisu bili dovoljno maštoviti i vjerovali da je do tad nemoguće ipak moguće? Što ako ipak… Prostruji mi misao poput sjaja krijesnice koja zabljesne samo jednu noć.

Ima dana i onih trenutaka kad zadržim dah kako bih uhvatila ljepotu života u njezinoj potpunosti, odlutam u mašti i budna sanjam. Tada se čini da je sve moguće. Izlazim iz zadane strukture i ne prihvaćam ponuđene ladice i pregradice kako ga nazivaju stvarnog života. Uzimam putovnicu mašte za destinaciju snova.

I odvukli bi me s mog oblaka na kojem sjedim i dali napitak stvarnosti da se konačno otrijeznim i shvatim da ono što stvarnost kaže ima veću vrijednost od mašte i snova.

Siđem s tog oblaka i ponovim stečeno tridesetogodišnje znanje, prelistam sva iskustva, ali mi i dalje intelektualne akrobacije nisu do sada zagarantirale sreću pa stojim između ta dva svijeta. Nekad napredujem, a nekad nazadujem, al’ igra je duga.

Na kraju krajeva i jedan od najvećih izumitelja u svijetu, Nikola Tesla, oslanjao se na maštu te rekao: “Svi moji izumi su ispali točno onako kako sam ih zamislio”. “Mašta vlada svijetom“ vikao je mali, a opet toliko veliki osvajač Napoleon Bonaparte. Oni su jedni od rijetkih koji su, jednostavno, usudili se prijeći tu opasnu granicu koja te u jednom trenutku zagolica, a u drugom trenu baci na koljena.

Puno više je onih životnih šamara stvarnosti u kojima ti potonu sve lađe snova nego što ti rašire lepezu mogućnosti. Pomislim da je u redu dozvoliti si ponekada biti sanjar, uzeti si predah od stvarnosti i otputovati u svijet mašte.

Djeluje nekako oslobađajuće i spušta ručnu kočnicu života. Znanje je moć, ali mašta je sloboda.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo