Maštati ili živjeti život - Ordinacija.hr

Vrlo često ljudi uzbuđeno pročitaju knjigu o kreiranju vlastitih snova i po završetku čitanja uzbuđeni su još dan, dva i tu priča završava. Dok ne nekoj polici ne ugledaju knjigu sa sličnim naslovom i ponovo kreće uzbuđenje i ideja kako će ih “baš ova knjiga pokrenuti!”. Međutim ništa nas ne može pokrenuti, ako se mi sami ne pokrenemo. Može nas potaknuti i inspirirati, ali mi trebamo djelovati.

Lijepo je da postoje knjige, seminari i znanja, ali to vam apsolutno ništa ne znači ako nešto po tom pitanju ne počnete činiti. I sve te informacije nemaju nikakvu vrijednost osim što mogu biti zanimljiva tema za razgovor na kavici i inspiracija za maštanje.

Potrebno je koristiti sve svoje potencijale

Međutim, mi smo fizička bića i stoga da bismo kreirali nešto na fizičkoj ravni potrebno je fizički pokretati se i koristiti sve svoje potencijale (ruke, noge, glavu, oči…); obaviti telefonski razgovor, informirati se na internetu, otići na određena mjesta i što god bilo. To je za većinu onaj najteži korak, jer često podrazumijeva razbijanje uhodanog ritma, ukorijenjenih navika i izlazak iz zone komfora. Da, kreacija zahtijeva određenu energiju koju ulažemo kako bi kreirali ono što je došlo kao impuls iznutra.

Mnogi ljudi, zapravo, dobro osjete svoju unutarnju istinu, ali se ne pokreću dovoljno na fizičkoj razini kako bi došlo do realizacije. Druga skupina vrlo jednostavno manifestira i materijalizira, ali im to ne donosi pravo ispunjenje jer nisu povezani s istinom u sebi već želje koje dolaze prvenstveno su produkt uma, a ne unutarnjeg osjećaja.

Tek oni koji imaju dobro uravnotežena oba aspekta;

  • Povezanost s unutarnjom mudrošću i
  • Uzemljenost i sposobnost manifestacije svojih želja/ideja/vizija ….

ostvaruju ispunjenje i radost kroz proces kreiranja. Biti kreativan je naša osnovna svrha, jer smo dio Boga koji neograničeno kreira kako bi otkrivao život i promatrao sam sebe. U tom slučaju nije više važan cilj, već je proces stvaranja sam po sebi dovoljan.

Stoga, ako nismo povezani sa istinom u sebi i zapravo ne znam što želimo, dobro je okrenuti pažnju unutra i početi osjećati pulsiranje vlastitog bića. Promatrati kako se osjećamo u odnosu na razne ljude, poslove, situacije i sve ostale kreacije. Prema nečemu ćemo osjećati privlačnost, a prema nečemu odbojnost ili možda samo manjak interesa. Tako ćemo polako otkrivati svoj put. Ako pak imamo problema s materijalizacijom i uzemljavanjem vizija dobrodošlo je da sami sebe počnemo nježno disciplinirati da napravimo ono što smo zamislili i da ne odgađamo u nedogled čekajući savršeni dan. Jednostavno početi djelovati korak po korak.

Želim Vam uspješno i radosno kreiranje!

Ako se želite priključiti programu “Kreirati život kakav želim” dobrodošli ste.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo