Zima nam polako pokazuje zubiće koji će nadamo se postati pravi u prosincu jer kakva bi to zima bila ako nije barem minus jedan! Potreba za toplim napitkom koji uz to i izvrsno odgovara svojim mirisom, okusom i bojom u ove hladnije dane čini se tako prikladnim napitkom da malo tko ne poželi, a da ga ne proba.

Zanimljivog naziva kao što je Mexican winter rooibos čaj u sebi krije nešto što je specifično za tu zemlju koja se nalazi u nazivu samog čaja, a to su naravno ljuti začini. Stvoriti tako izvrsnu kompoziciju začina sa rooibos čajem je zaista umjetnost koja u sebi krije pravog znalaca i vizionara za okusom koji bi mogao probuditi znatiželjna nepca širom svijeta. Mexican winter bi ustvari ispravno trebali nazvati biljnom infuzijom koja je strukturirana od rooibos čaja, komadića narančine kore, kore cimeta, kokosovih pahuljica, komadića čilija i crvenog papra.

undefinedVrlo je osebujnog okusa koji u organizmu djeluje i kao termoregulator zbog začina ali mu pruža i antioksidante koji će obrambeno djelovati na nadolazeće viruse koji su već nekolicini ljudi narušili imunitet u ovim čudnim danima kad se vrijeme mijenja u svega par sati.

Kao što znate rooibos čaj smo uvijek ponudili i preporučili da konzumiraju trudnice i dojilje ali ovaj bi ipak ostavili na ponudu ljudima kojima ti začini ne utječu bitno na organizam tj. nemaju neke nuspojave koje bi se možda mogle desiti kod dojilja i trudnica. Prvenstveno bi preporučili Mexican winter muškarcima (i svima onima koji se tako osjećaju) te svima onima koji vole da im na kraju ispijenog gutljaja čaja ostane onaj ljutkast okus kao poslije tortille.

Priprema Mexican winter je s vodom od 100 stupnjeva, a samo namakanje traje oko 5 minuta. Cijena jednog paketića od 50g je 20 kuna i za one koji su znatiželjni i vole ljute stvari ovaj čaj je prava poslastica koja se može konzumirati i rashlađena uz neku tradicionalnu meksičku kuhinju jer ipak se radi o zdravom i osvježavajućem niskokaloričnom napitku.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo