Zasigurno će neki pomisliti kako život može biti čarolija ako većinu dana provedemo u jurnjavi za svakodnevnim životnim potrebama.

Iz boli se rađa radost, iz patnje snaga i hrabrost…

Jednom prilikom negdje sam pročitala da se iz boli rađa radost moja prva asocijacija bila je porod. Prvi porod trajao je 12 sati, definitivno je to razdoblje nepodnošljive bol. Iz velike boli rađao se novi život….rađala se radost…toliko snažna da je nadmašila svu moju patnju i bol poroda. U životu, u trenucima fizičke ili emocionalne boli, uvijek sam kroz patnju bila na dobitku.

O tome se ne govori: ovisnost o pornografskim sadržajima

Kako nam patnja daje snagu

Bog nam šapće u našim radostima, govori nam u našoj savjesti, ali viče u našim mukama: To je njegov megafon kako bi probudio gluhi svijet ( C.S. Lewis).

Nisu sve patnje odraz trenutka u kojem živimo nego su ponekad rezultat naših želja i potreba koje ocrtavaju tvrdoglavost i samovolju. Nezdrave životne navike, neumjerenost u radu, užicima mogu izazvati probleme koji dovode do patnje. I upravo ta ista patnja može nas pokrenuti da promijenimo

Neka nova vremena u kojem novac služi svemu, a život ničemu

Nezdrave prehrambene navike kao što su preskakanje doručka, konzumiranje prevelike količine kave, često su izvor želučanih smetnji zbog kojih patimo i trpimo svakodnevne bolove. U tim i sličnim situacijama, ta ista patnja nas osnažuje da učinimo neke znakovite promjene.

Odlazak liječniku, uvođenje novih navika i rutina, našem životu daje jednu novu dimenziju. Kada iz patnje izvučemo pouku uz dovoljno hrabrosti i odvažnosti za promjenom, od kukavica čine heroje.

Jeste li rob ili tiranin? Što vaše ponašanje govori o vama

Poruka skrivena u patnji

U svim situacijama kada vam se čini da je patnja preuzela većinu vašeg života zapitajte se “Što mi ova patnja poručuje?”

U svakoj patnji krije se odgovor. Ne dopustite da cas patnja slomi, izađite iz začaranog kruga samosažaljenja. Život je čarolija samo za one pojedince koji u svakom trenutku prihvaćaju tugu i radost. Radosti i radosnim trenucima težimo, ali isto moramo znati da životna čarolija nije istinski čarolija ako u njoj nema zrno patnje, mrvica boli, šaka snage i hrabrosti. 

Umjetnost raspolaganja novcem – sve manje imamo, a sve više trebamo i trošimo

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo