Ono što želite biti, kako se osjećati, što raditi, s kim piti kavu, koji posao raditi, gdje živjeti… ovisi samo o vama, vašem načinu razmišljanja, vašem odabiru. Vi birate.

U djetinjstvu i mladosti svi smo bili povodljivi i skloni prihvaćati razne sugestije roditelja, baka, djedova, učitelja, profesora, susjeda, svećenika…

Nitko nije rođen s religijskim uvjerenjem, strahovima, tabuima ili ograničenjima bilo koje vrste. I vi ste, kao i ostali, rođeni bespomoćni, bez ikakvog znanja i potpuno ovisni o milosti roditelja ili skrbi onih kojima ste povjereni. Tek rođeni, poznavali ste samo dva straha – strah od pada i strah od buke. Sve ostale strahove upoznali ste kasnije.

Moj prijedlog je svima: ispitajte podrijetlo vlastitih uvjerenja, strahova, sumnji i provjerite pridonose li oni vašem zdravlju, sreći i duševnom miru ili vas čine ljutim, razdražljivim, uplašenim…

Vi možete iskorijeniti i izbrisati iz podsvijesti sve što ste naučili ili stekli u mladosti. Možete preoblikovati svoje predodžbe i promijeniti svoj život. Odakle krenuti?

Od sebe. Donesite odluku da prekidate sa svim starim obrascima ponašanja i uvjerenjima. Uzmite bilježnicu i na jednu stranu napišite DOBRO, a na drugu LOŠE. Pišite čega god se sjetite, ali vodite računa da na stranicu “dobro” pišite samo pozitivno i dobro, kao i obratno. Ono što ste napisali pod LOŠE, ma što bilo, to su vaši podsvjesni obrasci programiranja koje možete i morate promijeniti.

Zapamtite jednostavnu životnu istinu: Nema čovjeka, situacije, događaja ili medijskog sadržaja koji vam mogu oduzeti mir. Vi ih se oslobađate ili ih upijate. Vi kao gospodar vladate svojim mislima, riječima, djelima i reakcijama, a ne da one vladaju vama. Ne tražite mir, bogatstvo i sigurnost izvan sebe. Oni su u vama. Nema osobe, vlade i institucije koja vas može obdariti mirom, zadovoljstvom i bogatstvom. To morate sami.

Vaša je podsvijest sjedište navika, a one se izgrađuju na isti način kao što učite hodati, plivati, plesati, svirati klavir, tipkati ili voziti auto. Određene obrasce mišljenja i djelovanja neprestano ponavljate i oni su usađeni u vašu podsvijest. Tada automatski izvršavate naučene radnje. To se zove DRUGA PRIRODA.

Ako kažete “sve je loše ili svi su loši”, govorite uopćeno o prosjeku kolektivne svijesti od koje ne možete pobjeći. Zbog toga morate ustrajati u “molitvi”. Ispišite svoju molitvu i čitajte je nekoliko puta dnevno, kako bi se urezala u vašu podsvijest.

Molitve ili afirmacije (s obzirom na to jeste li vjernik ili praktičar) predstavljaju poruke koje se programiraju u vašu podsvijest (jednako kao i programiranje kompjutera). Programi se instaliraju izvana, kao i naši osobni.

Postoji izreka “ono ste što mislite o sebi”. Razmislite o ovoj rečenici. Što mislite o sebi? Napišite na papir što mislite o sebi, u što vjerujete, kako se osjećate, volite li sebe, što mislite o ljudima, što želite. Napišite cijelu stranicu odgovora i pročitajte. To ste vi…

A ono što je najvažnije, možete se promijeniti ili promijeniti tekst.

Na drugi papir napišite o sebi sve najbolje i tada to pročitajte.

“Potpuni mir ispunjava moju dušu, sklad upravlja mojim životom, počivam u naručju vječne mudrosti, istine i ljepote. Napredujem, zdrav sam, sretan, bogat. Uvijek ima rješenja za sve moje probleme. Svakim danom pruža mi se mogućnost uspjeha, razvitka i napretka. Uspješan sam jer surađujem s drugima, kao što je i drugima potrebna moja suradnja. Opušten sam, bezbrižan i miran”.

Ovo su samo od nekih molitvi upućenih samima sebi.

Čitajte ih naglas nekoliko puta dnevno. Tada se isključujete iz vanjskog svijeta u kojem vlada buka i nered i ulazite u svoj svijet gdje vlada mir i spokoj. Vjerujte u sebe, u svoje sposobnosti, mogućnosti.

Ponavljanjem dobroga iz podsvijesti istiskujete loše – jedno stanje isključuje drugo.

Što to znači? Nikada ne možete biti u dva različita stanja istovremeno. Ili ste dobro ili ste loše. Ili ste gladni ili ste siti. Ili ste u Zagrebu ili u Osijeku. Nikada ne možete biti u dva različita stanja istovremeno, zapamtite to. To je temeljna istina.

Ono što želite biti, kako se osjećati, što raditi, s kim piti kavu, koji posao raditi, gdje živjeti… ovisi samo o vama, vašem načinu razmišljanja, vašem odabiru. Vi birate. Uvijek VI birate.

Odaberite SREĆU, ZDRAVLJE, USPJEH, MIR I BLAGOSTANJE

Možete odabrati i ono drugo, no tada prihvaćate posljedice za svoj način razmišljanja i odabira.

Ukoliko vas zanima provedba programa TRANSFORMACIJE, psihološkog savjetovanja i testiranja javite se u naš novi VICTUS-lmc centar Zagreb.
Info: 091-333-9999

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo