Dok Tanja i ja uživamo na plaži u kasno-popodnevnom nježnom suncu koje nas miluje svojom toplinom naša mala “krafnica“ Maša se kupa u moru sa svojom tetom Nenom i bakom.

Još jednom dokazuje da je ona šefica našeg dnevno-noćnog ritma kroz svoju aktivnu dječju zaigranost i ljubav koju nam pruža toliko iskreno da nas čini najsretnijm roditeljima.

Zaista imamo sreće što moja sestra Nena ima toliko strpljenja, snage i želje da Mašu odgaja s toliko ljubavi koja je vrlo slična majčinskoj jer moramo si priznati da je njihova veza posebno prožeta vrlo jakim emocijama koje su se sustavno gradile od kad je Mašica progledala.

kPoslije kupanja Maša u svojoj bočici za “velike” cure ima spreman topli napitak kojeg još nazivaju “nektarom prirode” jer je toliko blagodat za ljudski organizam. Naravno, radi se o rooibos infuziji po nazivu NATUR.

Malo zaslađen kandiranim šećerom, našoj “krafnici” čini se jako odgovara jer ga zna popiti i po pola litre dnevno. Osim što joj godi kao napitak sprječava alergijske reakcije koje je Maša imala kad smo prošli puta bili na Braču od sunca. Poboljšava rad probavnog sustava, obogaćuje organizam C vitaminom i uz voćne čajeve odličan je izbor za djecu jer ne sadrži tein (kofein).

Crveni grmić (rooibos) također preporučamo majkama koje svoju djecu doje jer smanjuje kolike kroz mlijeko koje bebe dobivaju od svojih majki. Bilo bi dobro da ga dojilje konzumiraju kroz dan barem litru dnevno jer će to njihovim bebama umanjiti bolove koje imaju od kolika.

Rooibos Natur je infuzija koja se priprema sa vodom od 100 stupnjeva, a namakanje traje 5 minuta. Za pripremu jedne litre napitka od rooibos Natura treba vam oko 15 grama čaja, a za paketić od 50 grama izdvojit ćete 20 kuna u našoj Kući zelenog čaja (Ilica14).

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo