Nešto drugačije - Ordinacija.hr

Vrlo često želimo neku promjenu, jer se sve stalno ponavlja i osjećamo da se vrtimo u krug. Svakim novim danom, kao da proživljavamo isti dan. Možda sjednemo na kavu s drugom osobom, odemo u shopping na drugo mjesto, pročitamo novo izdanje nekog časopisa, ali zapravo sve je isto.

Želimo promjenu, molimo da nam se desi nešto novo i drugačije, no uglavnom sve ostaje isto. Onda odlučimo da ćemo kupiti novu odjeću ili ofarbati kosu i sl. Međutim prava promjena se i dalje ne događa. S novom haljinom i novom bojom kose mi sve radimo po starom i čekamo da se nešto desi. Sve je isto jer se nije dogodila naša unutarnja promjena.

kVrlo često ljudi čekaju do kraja života i dočekaju – ništa. Od koga i čega očekujete promjenu? Što čekate? Vjerujete li u čarobne štapiće koji ostvaruju želje?

Ja vjerujem! I znam da svatko od nas ima čarobni štapić, ali se mora potruditi upotrijebiti ga. Moramo uložiti određenu energiju da bi nešto promijenili. Moramo naučiti zakone po kojima čarolija djeluje. Moramo se potruditi svladati određene lekcije kako bi postali majstori.

Ako želimo postati svjetski prvaci u nečemu, moramo trenirati. Ako želimo postati milijunaši, moramo naučiti mnogo toga o zakonima poslovanja. Ako želimo ići na putovanje oko svijeta moramo poduzeti korake da bi to ostvarili. Ako se želimo baviti energetskim radom moramo naučiti kako energija funkcionira, kako ju možemo usmjeravati, transformirati i što je uopće energija.

Moramo se pokrenuti – to je zakon života!! Ako želimo nešto promijeniti moramo nešto početi raditi drugačije. Misliti drugačije, govoriti drugačije, percipirati drugačije, oblačiti se drugačije, jesti drugačije… nešto moramo napraviti drugačije da bi nam život dao povratnu informaciju i smjernicu kako dalje.

kKonstantno smo u odnosu s okolinom i imamo šansu učiti i djelovati. Ako stalno na isti način reagiramo na ono što je oko nas, sve ostaje isto. Ako pak promijenimo način djelovanja, stvari se počinju mijenjati. Pokrene se lanac različitih reakcija i život se počinje događati na drugačiji način.

Promotrite sebe, što stalno ponavljate, koje su vaše rutine. Javljate li se uvijek na isti način na telefon? Vozite li uvijek istim putem od posla prema kući? Imate li uvijek imate iste teme i razgovore? Kupujete li stalno iste namirnice? Kuhate ista jela? Isto provodite vikende? To su sve “sitnice“ koje čine naš život. I da bi nešto promijenili ne morate se nužno preseliti u drugi grad ili rastati. Samo počnite stvari raditi drugačije. Istražujete život.

Promjene tih “malih stvari“ su vrlo, vrlo moćni alati i kad jednom shvatite koliko su bitne za preobrazbu više ništa nećete uzimati tako olako.

Često želimo neku veliku promjenu, a nismo u stanju napraviti niti najmanji korak i promjenu u vlastitom ponašanju. Npr. ujutro popiti čaj od đumbira umjesto kave, umjesto gledanja tv-a navečer prošetati gradom ili napravit nešto što još nikada u životu nismo napravili; isprobati npr. stoj na glavi Ovo izgleda jako banalno, ali vjerujte, ako niste u stanju raditi male promjene teško da ćete biti spremni na veće. Za njih treba još više energije i samomotivacije. Drugi je izbor, da čekamo da nas život izbaci iz poznatih tračnica pa ćemo biti prisiljeni promijeniti stvari. I to može rezultirati pozitivnom promjenom, ali vrlo često je proces preobrazbe puno zahtjevniji, bolniji, nagliji. Ali zašto čekati?

Napravite nešto drugačija SADA! Što čekate? Čarobni štapić je u vašim rukama!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo