Svi smo mi na neki način u potrazi za “onim pravim”. Pravim partnerom, poslom, sportom, mjestom za življenje, prijateljicom… itd. Pitamo se o sudbini i tome je li nešto zaista moralo biti baš tako ili je moglo drugačije? Želimo znati što je “ono pravo”.

Rekla bih da je upravo to što je bilo i što jest, ono pravo. Da nije – ne bi se dogodilo.

kRazmišljati o tome što bi bilo, kad bi bilo, totalan je gubitak energije. Ono što se sada događa, također je ono pravo, jer se upravo događa i nema druge verzije. Ako smo na Baliju, onda nismo u Barceloni, niti igdje drugdje – točka. Najviše možemo utjecati na ono što je ispred nas. I tada najčešće postavljamo pitanje: “Kako izabrati ono pravo?“ Što smo svjesniji, moći ćemo donositi kvalitetnije odluke. One koje su u skladu s našom istinskom prirodom. Takve odluke rezultiraju stvaranjem balansa u životu. Da bismo mogli donositi takve odluke moramo biti svjesni sebe i svojeg okruženja.

Često aktiviramo sve dijelove sebe kako bismo donijeli “ispravnu odluku“ i u tom trenutku čini se kao ona prava. No, nakon nekog vremena shvatimo da smo trebali drugačije. Znači li to da smo donijeli “krivu” odluku. NE! U tom trenutku, to je bilo najbolje što smo znali i mogli. Da smo znali drugačije, tako bi učinili. To je bila ona “prava odluka“. Sada imamo mogućnost promotriti tu situaciju iz druge točke u vremenu i percipirati ju na novi način. To nam daje uvid, novu spoznaju i širi svijest.

Samo smo nešto novo naučili i to je sve. Ako smo svjesno promotrili situaciju tada smo se proširili. Ako smo nesvjesno prošli kroz to iskustvo, vrlo je vjerojatno da će se ponoviti na sličan način.

kPonekad je iskustvo bolno, ali obično upravo zbog toga više ga ne želimo ponoviti. To je proces učenja. Neko više puta ponavlja isto, a netko nauči iz prve.

Svaka osoba koja dođe u naš život je prava osoba. Svako iskustvo koje proživimo je ono pravo. Razmišljanje o tome “kako smo bili glupi, naivni, nismo vidjeli…i sl.“ je ubijanje sebe u pojam i beskorisno. To možemo reći u trenutku spoznaje, ali nakon toga idemo dalje s tim što smo naučili. Ako se držimo za ono što je trebalo biti, ili što mislimo da bi trebalo biti – propuštamo ono što jest. Propuštamo biti budni u SADA i biti svjesni toga što se događa u našem životu upravo u ovom trenutku. A odluke o budućnosti donosimo sada i one tada postaju i naša prošlost.

Osjećati sebe i život u sadašnjem trenutku prava je vještina. Većinom odluke donosimo na temelju misli o prošlosti i budućnosti. “Ako su bile četiri tamnokose žene koje su me ostavile, to znači da će sigurno i ova”. Na taj način se odvajamo od onoga što istinski postoji u trenutku. Odvajamo se od intuicije i nismo istinski svjesni trenutka kakav on uistinu jest. Svaki trenutak je potpuno drugačiji i jedinstven u Svemiru i jedini način da takav i ostane jest da budemo otvoreni prema njemu kao takvome.

Svako novo iskustvo je mogućnost da bolje upoznamo sebe i stoga je upravo to iskustvo, “baš ono pravo“. Upravo TO je ono što nam je trebalo, jer da nije – ne bi se dogodilo. Kada shvatite da bolna i neugodna iskustva nisu i loša iskustva, znati ćete da je sve “ono pravo“.

 

Iva Solarević Jeličić
www.solar-spirit.net

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo