Oolong (Wu long) Flower of Taiwan - Ordinacija.hr

Ljudski je težiti da se osjećamo dobro, izgledamo onako kako bismo približno htjeli, te budemo uspješni u poslu kojim se bavimo. Možda i možemo sve to postići ako se više posvetimo svom tijelu na psihičkoj i fizičkoj razini. Trud koji ulažemo u obnavljanje svog znanja, psihe i forme naših tijela, danas je vjerojatno najisplativije ulaganje.

Jedna od alternativa je i naš čaj Oolong (Wu long) Flower of Taiwan.

Već smo u prijašnjim kolumnama pisali o Oolong čaju “aromatičnom ubojicom masnoća”, a danas vam predstavljamo čaj koji također spada u skupinu oolong čajeva jer u sebi sadrži također oolong formosu (Jade), komadiće marelice i cvjetove ruže.

kMnoge strane “zvijezde” ga konzumiraju kako bi izgledale bolje, smanjile apetit i poboljšale metabolizam. Međutim, nisu samo ti supermodeli, rock zvijezde ili televizijski voditelji pioniri otkrića dobrog utjecaja oolong čaja na organizam. Znanstvenici sa Sveučilišta Tokushima su otkrili da Oolong – Wu long čaj poboljšava topljenje masnoće za 12 posto, povećava nivo energije za 10 posto i potrošnju kalorija za 3-4 posto.

Polifenoli u Oolong čaju sprječavaju upijanje masti i kolesterola u organizmu i do 50 posto. Istraživanje znanstvenika iz Osake koji su pacijentima sa srčanim bolestima 30 dana prepisivali da svaki dan popiju po jednu litru Oolong čaja, su time smanjili koncentraciju Adiponectina i ujedno smanjili LDL. Dokazano je da redovitom konzumacijom oolong čaja nastanak hipertenzije smanjujemo na minimum.

Priprema Oolong čaja Flower of Taiwan s vodom od 80 stupnjeva i namakanjem od oko 3 minute čini sjajnim izborom toplog napitka koji uz malu regulaciju prehrane i tjelovježbu može ispuniti realna očekivanja koja ste si zadali u periodu kada želite da transformacija bude vidljiva i drugima oko vas.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo