“Ne idite tamo kamo vas vodi put, idite radije tamo gdje nema puta i ostavite trag.”

Život nam je dan da ga živimo, ne samo da preživimo. Međutim, izgleda da je u današnje vrijeme život više preživljavanje, nego življenje i istraživanje. Svi negdje trčimo i nešto radimo, a da se ne stignemo pitati koji je dublji smisao tog našeg djelovanja.

kMislim da je upravo ovo vrijeme odličan trenutak da se preispitamo. Jer nakon cijele jurnjave i ispunjavanja zadataka jedva platimo račune ili nemamo niti jedna trenutak mira i uživanja onda to ne izgleda baš zabavno, ispunjavajuće i avanturistički. Upravo gubitak materijalnog nas vrlo često protrese do gaća. Sve dok pokrivamo neke osnovne potrebe, u mogućnosti smo i dalje djelovati “po starom” , ne mijenjati se, ne upitati se, jednostavno i dalje pratimo rutinu.

Tek kada nas žešće stisne počinjemo se pitati o vrijednostima, smislu, ali isto tako i pronalaziti nove načine funkcioniranja. Kada više ne ide po starom, moramo pronaći način kako ćemo po novom. Da bi radili “po novom“ moramo se mijenjati. Iz sebe moramo izvući svoje “Novo Ja“.

Ovo vrijeme raspadanja različitih sustava je zapravo rođenje nečeg potpuno novog u čemu mi moramo aktivno sudjelovati ako želimo kreirati ono što želimo. Moramo izaći iz utabanih staza i krenuti novim putevima.

lSvaka smrt je ujedno i rođenje nečeg novog. To je zapravo promjena iz jednog oblika u drugi. Je li to često bolno? Naravno. I rođenje djeteta je iznimno bolno, a istovremeno neopisivo čarobno i ispunjavajuće iskustvo.

Da bismo koliko toliko mirno prolazili kroz periode velikih promjena (umiranja i rađanja) potrebno je imati vjeru. Bez vjere nećemo daleko stići. Ako negdje kreneš, a ne vjeruješ da ćeš tamo stići, zaustaviti ćeš se na nekom dijelu puta i ostvariti upravo to u što si vjerovao (tj. ne vjerovao). Nećeš doći do cilja.

Vrijeme je za hrabre. Vrijeme je da se probudimo, dignemo glave, shvatimo koliko smo moćni zaista i ovo vrijeme pretvorimo u jednu veliku avanturu.

Svatko od nas je jedinstven i nosi sa sobom nešto posebno. Pronaći to i podijeliti s drugima jest ostavljanje svojeg traga. Ako svatko od nas bude hrabar i ostavi svoj trag, naš život će biti prava radosna kreacija.

Iva Solarević Jeličić
www.solar-spirit.net

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo