Otkrivamo tajne nesretno oženjenih muškaraca - Ordinacija.hr

Foto: Shuttertsock

Sve više je razvoda, a statistike govore da se svaki drugi brak raspada. Što će se dogoditi s institucijom braka za koju godinu, hoće li opstati ili nestati?

Promatrajući parove oko sebe ozbiljno sam se počela pitati znam li među poznatima bračni par koji funkcionira u tandemu ili se radi o osamljenim pojedincima koji su beskrajno nezadovoljni i puni revolta.

Rijetke su osobe koje će otvoreno i bez zadrške reći da su u vezi koja ih čini više nesretnima nego sretnima.

Žene, kao da prednjače u otkrivanju svog nezadovoljstva, za razliku od muškaraca koji svoje nezadovoljstvo, rekli bi u narodu, “kriju kao zmija noge”. Stoga, uđimo u tajnoviti svijet pripadnika jačeg spola i konačno otkrijmo tajne muškarca koji su nesretni u bračnoj zajednici ili u partnerskom odnosu.

1. NE DOPUŠTA MI DA SE OSJEĆAM KAO MUŠKARAC

Koliko je među nama brakova ili veza u kojima  se žene grčevito bore da svaku situaciju imaju pod kontrolom. Od pamtivijeka je poznato da bi muškarac kao jači spol trebao uistinu imati priliku da svoju ulogu kao takvu učini prepoznatljivom. Žena koja ima očekivanja daleko veća od trenutačnih mogućnosti svog partnera kontinuirano guši i ono malo mogućnosti, znanja i potreba kojima muškarac uistinu može potvrditi svoju ulogu.

2. NE VJERUJE MI

Prva i osnovna potreba muškarca je da mu vjerujete. Ako vas muškarac istinski voli ima potrebu ponašati se zaštitnički u situaciji kada je to prijeko potrebno i ponekad kada vam zaštita nije nužna. Imati povjerenja u ono što radi i kako radi jedan je od imperativa skladnog odnosa.

3. ONA ME NE PRIHVAĆA

Poneke žene ne mogu ili ne žele prihvatiti da njihov partner nije njihova kopija. Ako žena teži megalomanskim ciljevima koji su nedostižni ili kao takvi nepotrebni partneru često se događa da različitosti kao takve dovode do neslaganja i međusobnih razmirica. Strast koja je s godinama zajedničkog života zamijenjena povjerenjem i ljubavlju podrazumijeva prihvaćanje i toleranciju različitosti.

4. NE UVAŽAVA MOJ RAD

I najmanji kućanski poslovi kao pospremanje posuđa, bacanje smeća ili pospremanje sobe nisu aktivnosti na koje je naučena većina muškaraca. Ponekad, pohvala vezana uz svakodnevne obaveze za koje ste mišljenja da se podrazumijevaju, u stvarnosti za većinu muškaraca nisu prioritet. Ne zaboravite, svaki oblik pomoći koji muškarac izvrši kako bi vam ugodio i pokazao da ste mu važni vrijedi više od sladunjavih riječi.

5. NIKADA MI NE DAJE  KOMPLIMENTE

Kao što žene vole pohvale i komplimente, istu potrebu ima i većina muškaraca. Pohvaliti uloženi trud i vrijeme koje je partner posvetio honorarnom poslu ili odlazak na tržnicu i pripremu vama omiljenog objeda, samo su neki od popisa aktivnosti za koje bi vaš partner rado čuo riječi hvale.  

6. ODBIJA INTIMNOST

Veza u kojoj nema intimnosti osuđena je dugoročno na propast. Ne zaboravite muškarcima je intimnost vrlo važna karika u održavanju zdravog odnosa.

7. NE DOPUŠTA DA IMAM VRIJEME ZA SEBE

Velik broj parova konstantno vodi bitku oko osobnih potreba koje pokušavaju realizirati kroz druženje s prijateljima ili nekim oblikom rekreacije. Muška druženja nisu ništa manje važna od onih ženski. Veliki broj muškaraca na žalost ostaje prekovremeno na poslu kako bi osigurali dodatni izvor prihoda. Nemojte biti sebični, to što vaš partner izbiva iz kuće ne daje vam pravo da mu prigovarate što subotu navečer želi posvetiti svojim prijateljima. Za njega je to oaza mira iz koje crpi nove zalihe energije za nove poslovne obaveze, i sve ono što čini svakodnevicu podnošljivom.

Nesretan u braku, sretan izvan braka 

Ako pripadate kategoriji žena koje su sve učinili da vaš partner ne bude nesretan u braku, a on je i dalje nesretan, razmislite možda je vrijeme da otvoreno porazgovarate. Zajednički potražite rješenje ako ne vidite izlaz iz situacije koja je postala noćna mora za njega, a vama predstavlja ogroman teret. Možda je došao trenutak da dopustite sebi i svom partneru da samostalno potraži izlaz iz crne zone sumraka ili da se naprosto maknete. Živjeti uz kronično nesretnog muškarca, znači biti kronično nesretna žena. Brak ili veza u kojem umjesto ljubavi, sreće i zadovoljstva vlada tišina, ogorčenost i nezadovoljstvo je prema iskazu većine – pakao na zemlji.   

Foto: Shuttertsock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo