Kolumnisti i blogeri: Dr. Nola savjetuje

Ovaj beauty tretman radi se samo zimi – dermatologinja objašnjava zašto

Shutterstock

Postoje dermatološki tretmani koji se preporučuju izvoditi u hladnom periodu godine, sada. Kemijski piling je jedan od njih.

Ovaj tretman koristi se za liječenje raznih kožnih problema, za smanjivanje bora, strija i ožiljaka, u terapiji akni i mrlja na licu, ramenima, dekolteu i rukama, kao i u tretmanima kože uslijed oštećenja od sunca, za poboljšanje cjelokupnog izgleda kože.

U tretmanu kemijskim pilingom različite vrste kiseline nanose se na kožu i dovode do eksfolijacije (ljuštenja) kože.

Kako se riješiti bora na vratu? Ovi tretmani daju najbolje rezultate

Za ljepšu i mlađu kožu

Rezultat – uklanjanje starih stanica kože i poticanje rasta novih stanica, koža postiže bolji tonus, izgleda sjajnije i zdravije, time ljepše i mlađe.

Na temelju pregleda, a ovisno o stanju vaše kože i vašim očekivanjima, predložit ćemo vam određenu vrstu kemijskog pilinga ili ciljanu i učinkovitu kombinaciju tretmana za poboljšanje i očuvanje vitalnosti i pomlađivanje kože. Na pregledu će se utvrditi i broj i učestalost tretmana, posve individualno i prilagođeno stanju vaše kože.

Posebna priprema nije potrebna. No, ovisno o vrsti pilinga dermatolog će vam dati detaljne upute o njezi kože prije i nakon kemijskog pilinga.

Ovisno o vrsti kemijskog pilinga ovisi i trajanje pojedinog tretmana i njihova učestalost, no u načelu potrebno je nekoliko tretmana u razmaku od 7-14 dana.

Spušteni kapci – korekcija je moguća i bez odlaska pod nož

Bez izlaganja suncu

Kemijske pilinge u našim područjima preporučeno je provoditi u hladnom periodu godine, dakle u jesen, tijekom zime i u rano proljeće. Nakon kemijskog pilinga ne preporučuje se izlaganje suncu 3 do 4 tjedna, a obavezno je korištenje kreme s visokim zaštitnim faktorom SPF 50+.

  • U slučaju da ste skloni herpesu, liječnik će vam pri pregledu preporučiti preventivnu terapiju.
  • Depilaciju tretiranog područja valja izbjegavati 2 dana prije tretmana te najmanje 7 dana nakon tretmana.
  • Praktično je na tretman kemijskim pilingom ići sredinom tjedna, kako bi se očekivano ljuštenje odvijalo tijekom vikenda.
  • Nakon tretmana može nastati prolazno crvenilo koje se povlači kroz nekoliko dana, jača eksfolijacija (ljuštenje kože) i prolazna hiperpigmentacija.

Efekt kemijskog pilinga ovisi o tome koja se kiselina upotrebljava u tretmanu.
Prema dubini djelovanja u koži te ovisno o potrebi kože možemo raditi površinski, srednje duboki i duboki kemijski piling.

Pojačano ispadanje kose: Dermatologinja otkriva koji tretmani dokazano pomažu

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo