Dva najveća “neprijatelja” našeg života (energije) su tehnoočajanje i radoholizam. Saznajte kako se možete zaštititi i povratiti energiju.

Život u žurbi iznjedrio je dva jedinstvena neprijatelja koji uvelike utječu na razinu naše životne i stvaralačke energije: radoholizam i tehnoočajanje – umor uslijed “robovanja“ e-mailovima, telefonima, internetu, serijama… Ono što je zastrašujuće maligno u vezi s ova dva parazita koja se hrane našom energijom je to što vrlo brzo prelaze u naviku. Ako ste tjelesno ili psihički iscrpljeni, moguće je da su uzrok tome ova dva neprijatelja.

Tehnoočajanje

Poznajemo mnogo bliskih ljudi koji su postali ovisni o aparatima koji su nam nadohvat ruke… Po dva telefona, internet, kompjuteri, sjede okruženi uređajima koji stalo nešto rade, zvrckaju, zvone i obavještavaju nas o svemu i svačemu. Govorimo da zbog posla moramo stalno biti online. Kada se neki od uređaja pokvari ili blokira, doslovno poludimo. Postajemo bespomoćni ako smo i kratko vrijeme bez tih pomagala. Kako znati patite li od toga? Nepobitna je činjenica da doživljavamo blagu do intenzivni nervozu, depresiju ili umor. Dobra strana tehnologije je da nam olakšava život, a loša strana je da utječe na naše mentalno zdravlje (pogotovo kvarovi).

Kako reagirate kad vam blokira uređaj ili se pokvari? Prirodno je da ste uznemireni, čak teško pogođeni. Stalno je prisutna lagana nervoza. Zašto? Uređaji emitiraju elektromagnetno polje koje vas čini nervoznim ili ubija vašu energiju. Pretvorili smo se u strojeve i stalno naš živčani sustav obrađuje podatke, sve se nagomilava. Vrlo lako dostižemo kritičnu masu.

Savjet: Kako biste stabilizirali energiju, steknite naviku mini post pauze. Čim osjetite lagani umor ili nervozu uzmite pauzu i odite u laganu šetnju bez ijednog aparata. U početku će biti jako teško, no s vremenom se naviknete. Da biste očistili svoje energetsko polje morate namjerno i svjesno ograničiti obim informacija.

Preveliko oslanjanje na uređaje je preduvjet za tehnoočajanje. Brzi razvoj tehnologije krade nam strpljenje i unutarnji mir. Uvijek budite svjesni svoje energije. Kao što je utvrđeno da fluorescentna svjetlost uznemiruje hiperaktivnu djecu, negativna energija uređaja uznemirava nas. Kompjuteri i mobiteli emitiraju određeni stupanj elektromagnetnog zračenja. Dok sjedite pored ekrana to zračenje ulazi u vaše energetsko polje. Promatrajte svoju reakciju na uređaje: jeste li umorni? Odsutni? Lagano nervozni? Javlja li se ta nervoza već od jutra ili tijekom dana? Kada?

Osvijestite ta pitanja i kada dobijete na njih odgovor, znat ćete što trebate učiniti. Čim osjetite umor, napravite mini post. Uz laganu šetnju (od par minuta) pijte mnogo vode, udišite svježi zrak i pokušajte se nasmijati. To će vam pomoći održati toksičnost u pokretu i tako je izbaciti iz sebe.

Naša energija utječe na uređaje oko nas

Postoji fenomen da naša energija utječe na aparate i uređaje. Ako ste uznemireni uređaji oko vas počinju se kvariti. Ovo se naziva psihokinetička energija. Kao što na nas utječu vibracije uređaja, tako i na uređaje utječe naša vibracija. Naša emocionalna energija, pogotovo bijes i frustracija, mogu utjecati na uređaje i tehnologiju. Promatrajte oko sebe: najnervoznijim kolegama na poslu najčešće se kvare uređaji.

Savjet: Ublažite svoju nervozu, smirite emocije i uskladite se sa svojim unutarnjim ritmom. Tijekom dana si ugađajte aktivnostima koje povećavaju vašu razinu energije. Otkrijte što vas ispunjava (šetnja, pjevanje, pričanje viceva, sport…) i to činite kad god možete.

Saznajte više o drugom neprijatelju naše energije – radoholizmu – u sljedećoj kolumni, s obzirom na to da svaki od njih zahtjeva poseban pristup i važnost.

Victus centar je pripremio posebne programe kroz predavanja i tečajeve za podizanje razine energije i povećanje učinkovitosti na radnom mjestu i u životu.

Više informacija možete dobiti na Victus centar, Zagreb, Gračanska cesta 183, 091-333-9999.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo