Pearl of the River Nile - rooibos čaj - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Pearl of the River Nile – rooibos čaj

Nažalost, deveti mjesec je jedan od mjeseci kada je koncentracija peludi ambrozije vrlo visoka, pa vjerojatno u to vrijeme susrećete ljude koji imaju izražen rinitis. Neprestano kihanje i svrbež očiju je jedna od najčešćih pojava te bolesti koja je u kontinentalnoj Hrvatskoj jako izražena.

Lijek za tu bolest suvremena medicina još nije pronašla, a da ju ne prate opasne nuspojave. Alternativna medicina pruža nekoliko varijanti kako si pomoći ili uopće spriječiti nastanak neke bolesti, te zato redovitom pa tako i preventivnom konzumacijom nekih biljnih pripravaka dovode organizam u homeostazu.

kU našim prijašnjim kolumnama već smo vam pisali o “nektaru prirode“ koji dolazi iz Afrike, rooibos čaju koji raste u obliku crvenog grmića. Jedan od nekolicine kojih imamo u ponudi je i Pearl of the River Nile.

Pearl of the River Nile je vrlo snažan antioksidans jer u sebi sadrži mnoge vrijedne minerale kao što su magnezij i željezo, te enzim superoksid dismutaza koji veže na sebe slobodne radikale koji nastaju kao sporedni proizvod normalnih tjelesnih funkcija i time usporava proces starenja. Flavonoidi koji se nalaze u čaju smanjuju histaminski gubitak našeg imunološkog sustava i osim što je poznat po svojim ljekovitim svojstvima kod alergija na pelud, izuzetne pozitivne učinke ima i kod probavnih smetnji (poput žgaravice, mučnine, crijevnih upala i čira).

Pearl of the River Nile sadrži osim rooibosa još i komadiće ananasa, manga, jagode, crni ribiz i cvjetove suncokreta koji ovom čaju osiguravaju prestiž u okusu, boji i mirisu kada ga pripremate za konzumaciju.

Voda u kojoj se namače rooibos čaj treba biti oko 100°C a samo namakanje između 3-5 minuta. Cijenom od 20 kuna za 50 grama svrstavamo ga u čajeve koji su i više nego isplativi gledajući na dobrobiti koje nam Pearl of the River Nile daruje.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo