Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Planinski čaj Huang – bijeli čaj pjesnika s planine Huangshan

Prirodna ljepota Huangshan planinskih lanaca, osim što je nadahnula pjesnike, postala je i jedna od glavnih turističkih destinacija u Kini, a zovu ju i “Žuta planina”.

jPlanina Huangshan

UNESCO je 90’-ih godina istoimenu planinu uvrstio i u svjetsku kulturnu baštinu jer njezine iznimne prirodne ljepote malo koga ne impresioniraju već na prvi pogled. Jedan legenda govori o čovjeku koji nije vjerovao u ljepote Huangshan dok nije sam otišao u planine, te pritom odmah postao oduševljen prizorom koji je na njega ostavio takav utisak da je jedan od vrhunaca imenovao Shixin (što otprilike znači “početi da vjeruju“).

Pošto je klima vlažna omogućen je vrlo dobar uzgoj kvalitetnog čaja od kojeg je satkan naš bijeli čaj Huang, a to je prvenstveno Mao Feng koji se bere u rano proljeće, te je uz Oolong Milky i Jasmin Dragon Pearl neizrecivo slatkast, profinjen i vrlo ukusan čaj.

Osobno bih ga klasificirao kao jednu mješavinu vrhunskog bijelog, oolong i zelenog čaja koji svojim sastavom pruža puno blagodati za organizam, te bi ga time preporučio svima koji trebaju ojačati obrambeni mehanizam, mentalno se osvježiti da bi mogli biti produktivniji i uvesti ovaj napitak ciklički u svoj godišnji čajni plan. Zanimljivog je mirisa ali i okusa koji ima izraženu notu kremasto-mliječno-cvjetne esencije pa time ipak postaje poseban napitak kao što je i sama planina po kojoj je nazvan.

Priprema se s vodom od 80 stupnjeva u koju se stavi jedna čajna žlica čaja, a namakanje traje do tri minute.

Okusite čari koje vam nudi jedna od najljepših planina svijeta uz šalicu ovog divnog čaja.

Tanja&Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo