Tako što mi u odnosu na ono što nam se događa doživljavamo ugodu i neugodu, zadovoljstvo i nezadovoljstvo, sreću i nesreću i sl. Kad smo u harmoniji sa životom tada sve teče, nema otpora, nema napora, nema grča, borbe, boli. Tada smo u skladu sa svojom istinskom prirodom i kažemo da smo sretni i zadovoljni. Međutim, ako doživljavamo neugodne senzacije kao što su bol u tijelu, tuga u duši, nesigurnost ili npr. misli koje nam stvaraju grč, tada nismo u harmoniji. Tada život poručuje da nešto moramo promijeniti da bi se izbalansirali i ponovo doživjeli ugodu, harmoniju, lakoću…

Ako nas boli fizičko tijelo, znači da nešto s njime ne radimo dobro. Ako se stalno loše osjećamo, znači da je vrijeme da nešto promijenimo u životu kako bi se opet osjećali dobro. Je li to loše? Nije. Kako i zašto?

Zato što kada bi konstantno bili zadovoljni ne bismo se mijenjali, ne bismo rasli, ne bismo evoluirali i tada bi zaustavili život. Život je konstantna promjena. Nikada ništa nije isto. Energija se konstantno transformira, a to omogućuje životu da postoji. Ono što se ne mijenja je mrtvo.

Kada imamo najsnažniju želju da nešto promijenimo? Onda kada nismo zadovoljni. Tko je još mijenjao nešto s čim je zadovoljan i u čemu uživa? Kada smo sretni i zadovoljni onda želimo da to traje i da traje vječno. To je normalno. Međutim, niti ono što nam je u pojedinom trenutku donijelo veliko zadovoljstvo ne može trajati vječno, jer rekli smo da je život promjena.

Zamislite da hranu koju najviše volite jedete svaki dan, što bi se dogodilo? Na početku bi maksimalno uživali, međutim nakon nekog vremena strast bi ishlapila i to čak do te mjere da bi se toliko zasitili i možda zauvijek prestali konzumirati tu hranu, jer vam se zgadila. Isto se događa i s odnosima i sa svim drugim “stvarima“ u životu. Ništa ne traje vječno osim samog života koji konstantno mijenja oblike.

I tako život komunicira s nama i kaže nam kada je vrijeme za promjenu. Ako se zbog nečega ne osjećamo dobro, vrijeme je da nešto promijenimo. I to se prvenstveno odnosi na unutarnju promjenu, jer iz toga sve nastaje.

U životu stalno tražimo novi balans. To je prekrasno, jer imamo priliku život istraživati na najrazličitije načine. Sigurno ste doživjeli, da taman kada ste posložili neki segment u životu se pojavilo nešto novo što vas je tjeralo na daljnju aktivnost. Da, to je život! Stalna akcija. Čar je u tome da shvatite, da je promjena najvažniji princip života i odustanete od želje da “konačno sve posložite u životu“. Bit je u tome da uživamo u trenucima kad “stvari“ jesu posložene, ali i u samom procesu slaganja i preslagivanja. I tada će sve postati igra.

Život nam stalno daje signale za promjenu. Ako pažljivo slušamo reagirati ćemo u pravom trenutku. Ako čujemo, a oglušujemo se na znak i ne radimo nikakav korak naprijed, život će nas sve jače i jače upozoravati sve dok ne krenemo u akciju. Neugoda, nezadovoljstvo i disbalans su ključevi prema ugodi, zadovoljstvu i balansu. Iskoristite poruke koje vam život šalje i nemojte tratiti sekunde života, na jaukanje i samosažaljevanje “kako je teško i sve protiv vas!“.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo