Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Primjena termalne vode u kozmetičkim tretmanima

Posljednjih godina termalna je voda na kozmetičkom i dermatološkom tržištu vrlo popularna i efikasna. Koristi se u razne svrhe: umiruje, smanjuje osjećaj crvenila i zatezanja, svrbeža, žarenja i sličnih stanja kože.

Termalna voda ima iznimno bogat sastava: obiluje magnezijem, kalcijem, silicijem koji joj daju posebnu snagu kod obnavljanja kože. Osim toga, kožu čine mekšom, smiruju crvenilo, djeluju protuupalno…

Termalna voda u svako doba godine!

Termalna se voda može koristiti bilo gdje: u tretmanima mezoterapije, dermoabrazije, u tretmanima čišćenja lica. Djeluje tako da ne samo da smanjuje osjećaj eventualnoga žarenja, crvenila i drugih stanja, nego ih i uklanja.

Iako mnogi upotrebljavaju termalnu vodu samo ljeti (jer daje osjećaj svježine i smanjuje crvenilo), odličan je saveznik i ostalih godišnjih doba.

Kako se brinuti o noktima zimi?

Sada je u hladnim zimskim danima također vrlo efikasna jer osjetljivi tipovi kože reagiraju ekstremnim crvenilom, i to najčešće kod promjena temperatura iz zagrijanih i toplih prostora na hladan zrak izvan toga. Baš tada termalna voda može poslužiti kao jedan od djelotvornijih preparata jer smiruje crvenilo tako što štiti epidermis od vanjskih utjecaja i smanjuje osjećaj neugode i zategnutosti kože.

Budite lijepe, hidratizirane i mineralizirane u ovim, još uvijek hladnim, zimskim danima.

Kako ju koristiti?

Primjena joj je vrlo jednostavna – rasprši se po koži, najbolje čistoj prije nanošenja kreme jer tada njezini aktivni sastojci prodiru duboko u kožu. Može se koristiti i preko šminke tokom cijeloga dana i tada djeluje kao fiksator šminke. Razlika između profesionalnoga proizvoda i proizvoda za kućnu upotrebu u slučaju termalne vode je jedino u veličini pakiranja. Sastav proizvoda je podjednak i zato je iznimno cijenjen i važan dio kućne njege nakon kozmetičkih ili dermatoloških tretmana.

Čišćenje lica – tretman koji ne smijete preskočiti!

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo