Probuditi svoju strast - Ordinacija.hr

Možda će većina odmah pomisliti na seksualnu strast, ali ovdje zapravo govorim o puno “široj” strasti. Radi se o strasti prema životu.

U današnje su vrijeme mnogi ljudi izgubili povezanost sa svojom strašću i prešli u stanje nezainteresiranost, depresije i besmisla. Zašto se to dogodilo? Zato što smo počeli raditi stvari koje mislimo da moramo raditi, a ne one koje nas uzbuđuju i koje bismo željeli raditi. Život smo pretvorili u ganjanje zadataka i postizanje ciljeva. I na taj način počeli odrađivati vlastiti život.

Naravno da takav život nije strastven. To je život koji je polumrtav. Mi smo polumrtvi. Zašto? Zato što nam fali onaj unutarnji drive, ono uzbuđenje i ushićenje kada nešto radimo. Nedostaje nam to pravo uživanje u trenutku i hrabrost da pratimo vlastite želje. Odluke donosimo iz stanja straha, tipa: “Hoću li moći preživjeti?”. Želimo li mi zapravo preživjeti ili istinski živjeti?

kPreživljavanje je održavanje našeg fizičkog tijela na životu. Ali čemu živo tijelo bez radosti duše, bez one unutarnje iskre? Koji je smisao u tome? Hodam, jedem, krećem se, radim… i što s tim svim? Kako se istinski osjećam? Jesam li radostan, inspiriran, kreativan, uživam li u životu?

Je li vrijedno tako živjeti?

Imate li još uvijek svoje strasti ili su davno zaboravljene? Koliko pratite svoju strast? Sjećate se kad smo bili djeca, koliko je strasti, uzbuđenja i iznenađenja bilo u svakom trenutku?

Nova igračka… vauuuuuuu… sva pažnja je na njoj, uključen sam duhom i tijelom i ništa drugo oko mene ne postoji. Onda ugledam mrava i on je izvor mog uzbuđenja, interesa i aktivnosti. Potpuno sam prisutan cijelim svojim bićem u onome što promatram ili radim. Tada sam živ. Ne odrađujem stvari. Što znači odraditi stvari? Znači da ste samo djelićem sebe bili prisutni u onome što radite.

Drugi dio vas nije bio zainteresiran za tu istu stvar i tako ste se rascijepili. Jedan dio je tamo, drugi dio je tu. I koji život onda živimo? Gdje je tu strast?

kKako ponovo probuditi svoju strast? Možda da sutra napravite nešto što jako volite i stalno odgađate. Možda da napravite nešto što još nikada u životu niste napravili? Možda nešto što osuđujete ili nešto čega vas je inače sram? To snažno potiče energiju u tijelu i osjećaj uzbuđenosti. Tako možemo probuditi svoju strast. Što biste napravili kad biste znali da nećete imati nikakve negativne posljedice?

Ako čekate da se okolnosti poslože, onda vam ne treba hrabrost, jer nema rizika, a tada je teško osjetiti uzbuđenje i strast. A osim toga stvari se uglavnom nikada ne poslože same od sebe.

Ako ne znate kako probuditi svoju strast i imate potrebu za promjenom, napravite prvi korak i pridružite nam se na ljetnom programu “Novi ja – probuditi svoju strast” o kojem možete više pročitati na: www.solar-spirit.net

U čemu ste vi strastveni?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo