Koliko riječi izgovorimo tijekom dana? Koliko od njih izgovorimo automatski, a koliko riječi smo izgovorili svjesno? Upitajte se što sve izgovarate tijekom dana. Ima li to pozitivan ili negativan prizvuk? Što to govori o vama i tome kako doživljavate svijet u kojem živite?

Riječi su žive i doslovno se mogu materijalizirati. Ako malome djetetu oduvijek govorite kako ništa ne valja, kako je nesposobno, glupo i sl. na taj način ćete programirati njegov doživljaj samoga sebe te je vrlo vjerojatno da će u kasnijim godinama imati problema sa samopouzdanjem i doživljavati mnoge neuspjehe. Vrlo je vjerojatno da će osoba koja se konstantno osjeća neuspješnom nakon nekog vremena razviti i disbalans na fizičkom tijelu koji će se manifestirati kao neka bolest. I tada su te davno izgovorene negativne riječi i rečenice postale bolest fizičkog tijela (npr. bolesni bubreg).

“Riječi su puno više od simbola; one pokreću biološke obavijesti”, kaže Deepak Chopra. Što to znači? Znači da riječi doslovce pokreću fiziološke promjene u tijelu. Ako smo gladni i netko nam spomene omiljenu hranu, nama će se početi lučiti slina u ustima iako od hrane nema ni “h” u okrugu od 1 km.

Ponekad je dovoljno da vam netko samo spomene limun i događa se reakcija u vašoj usnoj šupljini. Ako pratite reakcije u tijelu itekako ćete osjetiti razliku u senzaciji kad vam netko kaže kako ste predivni ili da vas voli ili ako vam kaže kako ste ružni i truli.

Dakle, riječ se manifestirala kao fizički osjećaj u našem tijelu.

Riječi koje svakodnevno ponavljamo talože se sve dublje u našu podsvijest. One su kao svojevrsne mantre koje doslovce programiraju našu svijest i tako utječu na doživljaj naše realnosti.

Ako ste oduvijek slušali da su svi bogataši lopovi, vrlo je vjerojatno da niste bogataš (ako spadate u poštenjake). Zašto? Zato što je vaše duboko uvjerenje da su svi bogati ljudi lopovi, a pošto vi ne želite biti lopov ne možete biti ni bogati.

Budite svjesni koje riječi birate i što izgovarate, jer time kreirate ne samo rečenice nego i materijalnu stvarnost.

Svjesno odaberite izgovarati pozitivne “mantre” i kreirajte pozitivnu stvarnost!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo