Put unutarnjeg mira - Ordinacija.hr

Većina ljudskih bića zapravo želi; unutarnji mir, radost, osjećaj punoće, smisla, inspiracije, sigurnosti, slobode, lakoće, obilja, ljubavi.

Ono što nas odvaja od toga, je naša ideja da je potrebno nešto izvan nas za ostvarenje toga za čime čeznemo: savršeni partner, posao, novac, diploma, znanje, savršeno tijelo i sl.

Trošimo život tražeći pravi trenutak za mir na krivim mjestima…

I tako život trošimo trčeći iz trenutka u trenutak, nadajući se vremenu u kojem ćemo konačno moći predahnuti u miru i uživati u životu; Još samo da diplomiram…Kad nađem posao…Povišicu…Partnera…Kada dobijem djecu…Kada se djeca ožene…Kada završim kuću…jednom kada.

Nekim ljudima prođe cijeli život u potrazi za ispunjenjem i ne uspiju ga naći jer su ga tražili na krivom mjestu, negdje izvan sebe (u okolnostima, ljudima, stvarima).

Potencijal za sreću se skriva u nama!

Potencijal za sreću, mir, ispunjenje i sve ostalo što želimo, postoji u svakom trenutku života, a ovisi o tome koliko razumijemo život i poznajemo svoju pravu prirodu.

Potrebno je promijeniti fokus i prvo pogledati unutra te otkriti koja je naša istinska potreba. Na taj način idemo u srž onoga za čime trgamo i tada shvaćamo da to možemo ostvariti i bez kreiranja “savršenih” okolnosti.

Da bismo se oslobodili npr. straha od egzistencije, nije potrebno nužno naći posao, već doći u stanje potpunog povjerenja u život. Sve dok naša sigurnost ovisi o našem poslu (nečemu izvana) zapravo nismo istinski sigurni niti slobodni od straha od egzistencije. To nam daje samo privremenu, iluzornu sigurnost. Međutim ako opet ostanemo bez posla ili se razbolimo strah se opet pojavljuje. To znači da naša sigurnost stalno ovisi o okolnostima, a to nije potpuna sloboda. Tek kada imamo unutarnju sigurnost da će sve biti u redu i da je sve uvijek u redu više nismo ovisni o okolnostima i tek tada smo istinski sigurni.

Kada shvatimo da su sve okolnosti mogućnost da transcendiramo svoje strahove i ograničenja, možemo biti zahvalni na svemu što nam se događa. Počinjemo djelovati iz stanja povjerenja, mira i ljubavi, a ne iz straha i ograničenja. Tada naš život počinje cvjetati i manifestirati se obilje.

Ispunjavajući život može započeti već SADA i OVDJE.

Stoga je upravo unutarnja promjena ključna za sve ostale promjene u našem životu.

Vanjski svijet je refleksija našeg unutarnjeg svijeta i u svakom trenutku nam reflektira koliko smo u skladu sami sa sobom ili smo udaljeni od sebe i svoje prave prirode.

  • Unutarnji mir ili patnja su naši svjesni ili nesvjesni izbori.
  • O nama (našoj percepciji) ovisi da li će čaša biti polu-puna ili polu-prazna.
  • Svjesnost je put od patnje prema unutarnjem miru.

Ako želite više naučiti o procesima osobne promjene, pridružite se našim programima, predavanjima, izletima i druženjima.

www.solar-spirit.net

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo