U ovoj kolumni prezentirat ćemo vam bijeli čaj specifičnog okusa koji nam nudi posebne visoko vrijedne čajeve u kombinaciji koja ga čini pomalo unikatnim među bijelim čajevima.

Zamijetili ste da su bijeli čajevi uvijek malo skuplji od ostalih čajeva, naravno to je zbog toga što se za bijele čajeve izabiru uvijek najbolji mladi listići koji u sebi sadrže mnoštvo vitamina i minerala. Složit ćete se s nama kad kažemo da moramo dobro kalkulirati pri kupnji nekih suplemenata za podizanje imunološkog sustava, pa se sve više okrećemo natpisima natural, eko ili bio proizvoda kao što je i čaj koji vam nudimo u Kući zelenog čaja.

Silver Moon je prvenstveno bijeli čaj koji u svom sastavu ima visoko-kvalitetan bijeli čaj Silver Needle, Pai Mu Tan, Silver Pearl, zeleni Fog tea, jasmin, Chun Mee, Darjeling, prženu rižu, crveni papar, komadiće čilija, gingera i jagode.

kPrepun je ljekovitih čajeva koji su u tradicionalnoj kineskoj medici poznati već stoljećima. Bijeli čaj u Kini još zovu i eliksirom mladosti, dugovječnosti i ljepote. Tajna ljekovitosti je u tretiranju listova pri branju jer najmlađi listovi sadržavaju i najviše polifenola.

Silver Moon je odličan izbor kao napitak koji osvježava i podiže termoregulaciju organizma zbog čilija i crvenog papra u svom sastavu pa je i time poseban bilo da se radi o konzumaciji u vrućim ili hladnijim danima. Vrlo je dobar u borbi protiv suvišnih kilograma jer podizanjem termoregulacije tijelo sagorijeva više kalorija koje smo unijeli u organizam kroz tekućine i krutu hranu.

Zato preporučujemo da svakodnevno popijete jednu do dvije šalice bijelog čaja u kojoj ćete dobiti i antioksidante i sagorijevanje suvišnih masnoća iz tijela, a vjerojatno ćete se osjećati lakši, mlađi i ljepši.

Pripremate ga s vodom od 90 stupnjeva, a samo namakanje traje oko tri minute. Za paketić od 100 grama morate izdvojiti 60 kuna, a dostatan vam je za nešto manje od mjesec dana. Njime ćete dobiti dovoljno potrebnu količinu antioksidansa na dnevnoj bazi. Međutim sportaši, rekreativci, starije i bolesne osobe bi ipak trebale povećati tu dozu na pola litre dnevno, te se time osigurati organizam u borbi protiv slobodnih radikala.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo