Skinboosteri, mezoterapija... Nova godina donosi i nove trendove u estetskoj medicini - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Govor kože

Skinboosteri, mezoterapija… Nova godina donosi i nove trendove u estetskoj medicini

Shutterstock

Prosinac je mjesec veselja, sreće, darivanja. Organiziraju se bezbrojni domjenci, sve je okićeno, dajemo sve od sebe da budemo najljepši… ali je li baš to uvijek tako?

Kao dermatolog koji se bavi i estetikom, često moram odgovarati i na pitanje što ima novo, kakvi će biti trendovi u Novoj godini, što je sad In i koji su postupci Out.

Prosinac je mjesec kada pacijenti dolaze na touch up postupke ili oni novi odlučuju započeti nešto i u Novu ući s novim, mlađim licem i ljepšom kožom. Kao što se trendovi nameću u svim sferama našeg života, tako se uvlače i u estetsku medicinu i svake godine imamo neke uzore čije slike se nose i postavljaju se pitanja, mogu li izgledati ovako. Na moje veliko zadovoljstvo, sve više vidim slike na kojima dominira uravnotežena, standardna ljepota, zdrava i sjajna koža i ideal ljepote kakvog smo počeli zaboravljati zahvaljujući lošim ranim radovima ili nerealnim željama.

Ako primijetite ove promjene na noktima, odmah se obratite liječniku!

Posljednje vrijeme se sve više govori i o porculanskom istočnjačkom tenu, jer je poznato koliko besprijekoran ten imaju Azijatkinje. I to dijelom spada u nerealna očekivanja, jer je nemoguće genetski kodiranu boju kao što je maslinasta mediteranska ili kožu s hiperaktivnim sebacealnim žlijezdama i proširenim porama pretvoriti u nešto potpuno drugačije. No, naravno da dobrom kućnom njegom, pa i korejskom kozmetikom koja je odlična, možemo dobro njegovati kožu, ali ne trebamo očekivati bas sve ono sto na bočicama piše.

Ali sto možemo napraviti i koji trendovi će prevladavati u idućoj godini?

Kao sto sam već puno puta pisala, treba zaboraviti neke postupke koji su godinama bizarno mijenjali izgled. Nije novost da prepunjene usne i obrazi, podignute obrve, mačkaste oči nisu vise in. Isto tako lice bez mimike i baš potpuno izravnano, bez ijedne bore, ne vidi se ni među osnovnoškolcima. Cilj je imati zdravu i njegovanu kožu. Upravo to će na neki način obilježiti sljedeću i nadam se naredne godine. Najtraženiji će biti revitaliziranje laserom, plazma energijom, mikroneedle tehnike, matične stanice, Skinboosteri, mezoterapija.

Svi navedeni postupci su stimulativni i osnovni zadatak im je da koža izgleda zdravo, hidratizirano, nahranjeno, svježe i značajno mlađe.

Ako se na vrijeme započne s navedenim metodama, krajnji rezultat će biti jednako dobar, a najvažnije, potpuno prirodan. Na tako dobroj podlozi, dovoljna je sasvim mala količina filera i botulinum toksina za blago popunjavanje nepravilnosti, popravljanje kontura lica ili usnica, mandibularne regije…

Istovremeno s tretiranjem lica, odmah je važno započeti i s istim postupcima na koži vrata i dekolte regije. Jer to često zaboravljamo, a kada se sjetimo, teže je dobiti zadovoljavajući rezultat.

I tako sa završetkom ove godine, mogu reći da mi je bilo zadovoljstvo pisati o temama koje su nadam se bile zanimljive. Najveća nagrada mi je kada mi pacijenti kažu da su me čitali i nešto naučili. U 2019. godini Vam svima želim da promijenite sve sto Vas čini nesretnima, jer svaki unutrašnji nemir, odrazit će se i na Vašem licu.

Pa sretan Vam Božić i Nova godina!

Kiseline za njegu kože – zašto ih dermatolozi toliko vole?

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo