Spicy Christmas - bijeli čaj - Ordinacija.hr

Generacije koje su sada u srednjim tridesetim godinama vjerojatno se sjećaju Zagreba 80-ih u ovo doba godine. Snijeg do koljena, grudanje poslije nastave, spuštanja s “atomskog skloništa”, razbijanje na ledu, klizanje na Bundeku (nekad i propadanje kroz led), itd. Ustvari, tek kasnije vidimo kako smo onda uživali u pravim zimskim dječjim radostima.

kNedjelje su bile posebni dani. Sjećam se da smo se poslije “Nedjeljnog zabavnika” koji je završavao oko 11 sati, nalazili na platou sa sanjkama i potrganim roletama (od kojih smo radili skijice) i odlazili na obližnje brdo gdje je bio pravi mali snježni raj za nas klince iz Novog Zagreba. Dolazili bi kući natučeni, mokri, umorni i gladni na ručak čiji mi je miris još i danas ostao zapamćen. Fina domaća juhica, pečeni picek s krumpirom i mamina zimnica. Bila je to prava okrjepa za naše male organizme. Naravno, najbolja stvar poslije ručka bila je… štrudla s jabukama i cimetom… mmm… predobro.

Mirisi koji su nam ostali u sjećanju često nam probude već skoro zaboravljene trenutke. Takav je baš i bijeli čaj Spicy Christmas. Mirisan, neodoljiv, prepun probranih čajeva kao što su: Pai mu tan, Fog tea, Lung Ching, Darjeling, Jade Pearls. U te kvalitetne čajeve dodani su još i komadići cimeta, kokosa, klinčići, pupoljci ruže, kardamom, đumbir i narančina kora. Radi se o pravom zimskom čaju koji nudi blagodati okusa i mirisa, te izvrsno ljekovitu alternativu za podizanje imuniteta.

Priprema se s vodom od 80 stupnjeva, a samo namakanje traje oko 2-3 minute. Pošto je vrijeme darivanja, Kuća zelenog čaja u Ilici 14, svim svojim obožavateljima čajeva darovala je popust u visini od 20 posto na neodoljivo mirisan Spicy Christmas u ovim zimskim mjesecima. Uživajte u mirisnom Božiću koje vam donosi Kuća zelenog čaja, Ilica 14.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo