Srce Afrike - zeleni čaj - Ordinacija.hr

Prilikom posjeta sajma u Beču razmišljali smo kako bi bilo zgodno da u ponudu zelenih čajeva stavimo i čaj koji bi bio zanimljiva poveznica za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u nogometu. I eto, baš nam je naš dobavljač ponudio specifičan i poseban čaj koji je u zadnja dva mjeseca premašio naša očekivanja i postao jedan od najtraženijih u našim kućicama.

Srce Afrike je ime tog predivnog zelenog čaja koji ima sve već poznate dobrobiti za ljudski organizam, a neke od njih su: ubrzavanje izmjene tvari, pospješivanje probave, stimulacija razgradnje masnoća i čišćenje organizma od toksina. Ujedno je vrlo dobar za sportaše, naravno i ljude koji se rekreativno bave nekim sportom, jer djeluje stimulativno i termogeno pa su treninzi uz njega učinkovitiji.

kNaravno preporučujemo ga i ljudima koji nisu toliko aktivni jer konzumacijom zelenog čaja Srce Afrike povisujemo mentalnu i fizičku aktivnost, pospješujemo krvožilni sustav, te jačamo imunosustav organizma jer u sebi sadrži vitamine A, C, E, B1, B2 i niacin.

Kao i svaki naš zeleni čaj, Srce Afrike sadrži katehin koji je bioflavonoid, te time ima antivirusno i antioksidativno djelovanje. Snižava nivo kolesterola u krvi, pomaže u prevenciji moždanog i srčanog udara. Antibakterijsko djelovanje mu je toliko snažno da se čak koristi u borbi protiv zlatnog stafilokoka tzv. bolničkog, na koji danas poznati antibiotici ne djeluju.

Srce Afrike u svom sastavu sadrži kenijski zeleni čaj, komadiće jagode, maline, marelice, banane i cvjetove suncokreta.

Namakanjem čaja Srce Afrike u vodi od 75-80 stupnjeva u trajanju od 2-3 minute u poluvremenu neke utakmice Svjetskog prvenstva uživat ćete u blagodatima ovog divnog čaja iz Kenije.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo