Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Što sve trebate znati prije stavljanja umjetnih trepavica?

Foto: Shutterstock

San svake žene su guste, duge i lijepe trepavice. Stoga se sve više žena odlučuje na ugradnju ekstenzija trepavica kako bi zamijenile proces stavljanja i skidanja maskare i kako bi skratile vrijeme šminkanja, te uvijek izgledale lijepo.

Prije same ugradnje, određuje se duljina i debljina ekstenzije jer ona ne smije biti opterećenje prirodnoj trepavici. Ugrađene trepavice trebaju slijediti prirodni rast trepavica i sam postupak mora biti bezbolan i ugodan.

Ekstenzije trepavica se postavljaju na skoro svaku prirodnu trepavicu. Pritom ne možemo znati koja će možda već sutra ispasti, jer kao što znamo da dnevno ispadne i do 100 vlasi kose, tako moramo znati da i naše prirodne trepavice isto ispadaju, 1-3 trepavica dnevno.

Zato je važno nakon ugradnje ekstenzija unutar 30 dana ponovno doći na nadopunu trepavica koje su naknadno izrasle.

Postoje individualne i volumske trepavice:

  • INDIVIDUALNE – apliciramo 1 ekstenziju na 1 prirodnu trepavicu. To znači koliko naših trepavica, toliko ekstenzija (1:1)
  • VOLUMSKE – označavaju pojam koji imaju pojačan efekt, tj. više volumena. Pritom se koriste tanje trepavice koje se povezuju u snop i tako iz jednog korijena izlazi više vrhova ekstenzija (taj jedan snop ide na jednu prirodnu trepavicu).

Osim trepavica potrebno je i hipoalergeno ljepilo kod kojeg se mora jako paziti na rok trajanja kako bi sama ugradnja bila ugodna, te da ne bi došlo do problema sa očima.

Prije i nakon ugradnje ekstenzija potrebno je izbjegavati uljne preparate i masne kreme u blizini očiju kako trepavice ne bi prije ispadale.

Ako želite skinuti trepavice nikako nemojte to raditi sami da ne oštetite i isčupate svoje trepavice, nego se obratite stručnoj osobi. Skidaju se tekućinom koja otopi ljepilo i tako same otpadnu.

I još jedan važan savjet…

Nakon ugradnje obavezno treba izbjegavati kontakt s vodom 24 sati, na taj način ćete biti sigurni da se ljepilo posušilo do kraja.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo