Moji savjeti u ovim kolumnama će vam pomoći da pokrenete svoju energiju i da njom ovladate. Želim da osjetite tu energiju. Kako biste razumjeli o čemu govorim, napravite vježbu za ovaj tjedan: Osjećajte energiju oko sebe. Ovo je tajna koja će vam promijeniti život.

Uvod u temu o energetskim vampirima pročitajte u kolumni Postoje li energetski vampiri?

Svijet koji nas okružuje, kao i mi sami, sastoji se od energije. Primjećujemo i osjećamo da nam prijeti kriza energije. Što se društvo razvija tehnološki osjećamo fizičku, duhovnu i emocionalnu iscrpljenost. Previše informacija, tehnologija, kompjutori, TV-prijemnici, mobiteli… volim to nazvati Tehnoočajanje.

Bit svega je da trpi naša energija. Osjećate li to na svakom koraku i u svakom kontaktu? Osvijestite to. Očitavajte svoju energiju.

Zašto? Zato je jer je energija ŽIVOTNA SILA. Sva izlječenja, preobrazbe, transformacije događaju se na energetskoj razini. Naša razina energije mjeri se time koliko postižemo. Kada su nam rezervoari prazni, trebamo ih napuniti. Za sve uređaje i aparate dobivamo upute, punjače, uredno i redovito punimo mobitele, kompjutore, automobile gorivom. Sve osim nas samih. Često se vučemo kao prazne vreće bez energije i samo komentiramo tko ili što nas je isisalo.

Ovo je poziv za AKCIJU. Ove kolumne su posvećene ljudima pod stresom, koji imaju malo energije ili koji osjećaju da je gube.

Sve što nas okružuje utječe na našu energiju

Svijet u kojem živimo je svijet nasilja, sebičnosti, egoizma, nestalne ekonomije i zastrašujućih bolesti, ali istovremeno u svijetu ljubavi, čuda, ljepote, bogatstva i izlječenja. Sve što nas okružuje utječe na našu energiju i naš energetski potencijal. Nešto nas puni, a nešto nas prazni. Postoje energetske vibracije (energetsko polje) koje izbijaju iz svega na što nailazimo.

Od namirnica, prijatelja, tekućih događaja. Naša reakcija na te vibracije manifestira se kroz našu razinu energije. Ako ste osjetljivi, često se osjećate umorno.

Osjećate li često umor ili da vam pada energija? Razmislite malo o tome. Za početak, zamislite energiju kao nositelja dva pola – pozitivnog i negativnog. Da biste preuzeli kontrolu nad svojim životom, morate upoznati obje. Svatko mora odrediti što je to što im oduzima energiju. To mogu biti velike ili male stvari. Razmislite, zapišite.

“Televizija ima vlastito energetsko polje, šalje energiju i oduzima je. Meni je oduzima i stoga zato ja čitam časopis O”, Oprah.

Prvi korak je da osjetite energiju iz okoline. Što vas puni, a što vas prazni. Što vas čini sretnim, a što vas čini razdražljivim. Napravite popis pozitivnih i negativnih “okidača”.

Pretvorite se u antenu koja svakoga trenutka očitava vašu razinu energije. Sve što radimo, radimo u najboljoj namjeri, želimo biti dobri, uslužni, pomagati prijateljima, obitelji, suradnicima… Sve je u redu ako ne trpi vaša energija. Ako se nakon bilo kojih vaših aktivnosti osjećate ispunjeno i dobro, tada je sve OK. No, ako se nakon bilo kakvih aktivnosti osjećate loše, umorno ili iscrpljeno, to je prvi znak da trpi vaša energija.

Ova energija se zove SUPTILNA ENERGIJA. Ona je izuzetno važna za naš život, naše zdravlje, i odnose. Energetska psihijatrija tek od nedavno priznaje važnost energetske ravnoteže našega tijela (mase) i duha (energije) u svrhu sprječavanja bolesti. To je čuvena formula e=mc2 (energija i masa su zamjenjive – Einstein).

Moji savjeti u ovim kolumnama će vam pomoći da pokrenete svoju energiju i da njom ovladate. Želim da osjetite tu energiju. Kako biste razumjeli o čemu govorim, napravite vježbu za ovaj tjedan: Osjećajte energiju oko sebe. Ovo je tajna koja će vam promijeniti život. Energija vibrira iz ljudi, biljaka, okoline, hrane, pića itd.

Podignite svoju antenu i “hvatajte” vibracije. Ljudi i situacije mogu emitirati toplu, srdačnu i poticajnu energiju koja vas “otvara”, ali i tešku, negativnu energiju koja odbija ili “steže”. Kada naučite i osjetite na tjelesnoj razini što vas puni (tko) ili što (tko) vas prazni već se učinili veliki korak ka upravljanju svojim životom, svojom budućnosti i vlastitim zdravljem.

Svaki razgovor s drugim ljudima je razmjena energije (vibracije). Pokušajte osjetiti tu energiju. Vježbajte tjedan dana, zabavljajte se.

Vježba 1: sjednite pored prijatelja ili prijateljice koji leže na leđima, zaoblite dlan pola metra od njihove glave i polako ga približavajte njihovom tijelu. Podižite i spuštajte ruke i pokušajte osjećati finu energiju i vibracije. Vježbom ćete osjetiti rub energetskog polja. Neka bude zabavno i shvatit ćete da ste više od vašeg fizičkog tijela. Svatko od nas zrači opipljivom energijom.

Jeste li ikada upoznali nekoga i odmah osjetili da zrači pozitivnom ili negativnom energijom?

Znaci pozitivne energije: osjećate toplinu, podršku, suosjećanje, želite ostati. Osjećate se sigurno, opušteno. U blizini te osobe osjećate se bolje, vaša energija se povećava.

Znaci negativne energije: Imate osjećaj stisnutosti, blokade. Osjećate se nesigurno, napeto i na oprezu. Jedva čekate da odete. Energija počinje “curiti” i jedva čekate da odete. Osjećate se loše ili nervozno (spava vam se, ogladnite…).

Prvi zadatak je da počnete razlikovati ove energije i imenovati ih. Ovdje ne govorimo o dobrim i lošim ljudima, već samo o energiji. Dobar čovjek može projicirati lošu energiju (podsvjesne reakcije). Stoga nemojte u ovoj vježbi dijeliti ljude ili izvlačiti zaključke, samo očitavajte energiju i imenujte sve na što naiđete pitanjem: kako se osjećam?

O tome nešto i zapišite. U jedan stupac sve što vas puni i potiče (ljudi, mjesta, hrana, piše idr.) a u drugi sve što vam oduzima energiju ili se osjećate loše.

Kada ste među ljudima (ured, tramvaj, kafić, ulica…) pokušajte osjetiti granicu na kojoj osjetite energiju druge osobe. Čak i nepoznate osobe projiciraju svoju energiju i u blizini tih osoba također osjećate + i – fazu. Samo očitavajte i zabavljajte se tjedan dana.

Sljedeći tjedan ćete naučiti sačuvati vlastitu energiju i “ograditi” svoje energetsko polje.

Saznat ćete jeste li empatičar i upijate li energiju okoline u sebe. Saznat ćete vježbe kojima ćete se zaštititi od negativnog utjecaja okoline.

 

Sva pitanja o ovoj temi, kao i iskustva možete poslati na dolje navedene kontakte, kao i dobiti informaciju o seminarima, tečajevima i individualnim programima vezanim za energetsku psihijatriju, savjetovanja i ostale usluge VICTUS centra za osobni razvoj, Zagreb, Gračanska cesta 183, 091-333-9999, victus.centar@gmail.com  ili kalaposv@gmail.com.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo