Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Stomach pearl – biljni čaj s ljekovitim svojstvima

Nažalost, velike vremenske promjene koje se trenutno događaju i nad našim dijelom kontinenta imaju veliki utjecaj na raspoloženje, kronične bolesti kardiovaskularnog sustava, pa tako i na razvoj i širenje raznih viroza.

Protekli tjedan je bilo vrlo plodno vrijeme za širenje viroze probavnog sustava koje su mnogi od nas i preboljeli. Jedna od alternativa prevencije ili ublažavanja tih vrlo neugodno-iscrpljujućih i bolnih viroza imaju i biljni čajevi kao što je Stomach pearl.

kStomach pearl je prvi biljni čaj u Kući zelenog čaja koji je od nadležnog ministarstva dobio notifikacijski broj, te time dobio uporabnu dozvolu kao čaj koji ima ljekovita svojstva. Sam naziv nam već govori da je ovdje riječ o čaju koji u svom sastavu ima biljke kao što su: cvjetovi kamilice, metvica, melisa, baldrijanov korijen, cvjetovi nevena i stolisnik.

Malo ćemo se zadržati na zadnje navedenoj biljci tj. stolisniku ili hajdučkoj travi, kako se još zove u našim krajevima.

Naime, u starim je knjigama stolisnik označen kao biljka koja ima pozamašan niz pozitivnih djelovanja. Pogodan je kod svih problema vezanih za probavni sustav, ali isto tako je dobar kod migrene, vrtoglavice, upale jajnika, izostanka mjesečnice, klimakterija, krvarenja iz nosa te pomaže kod oboljenja koštane srži. Potiče pravilan rad bubrega, uklanja nadimanje, pojačava rad crijevnih žlijezda i pomaže kod smetnji u cirkulaciji i suženju krvnih žila.

lIzdvoji smo stolisnik jer mislimo da o ostalim biljkama iz sastava Stomach pearla već ponešto i znate. Melisa, kamilica, metvica i neven imaju veoma srodno djelovanje kao i stolisnik. Zato ga toplo preporučamo ljudima koji se pronalaze u tegobama koje smo naveli da stolisnik vrlo dobro ublažava, otklanja i liječi.

Pošto se radi o biljnom čaju, namakanje traje oko 5 minuta u vreloj vodi i tada je spreman za konzumaciju. Može se piti u bilo koje vrijeme dana i to do jedne litre dnevno.

U Kući zelenog čaja, Ilica 14 za vaš paketić od 50 grama ćete izdvojiti 20 kuna i prepustiti se ljekovitim biljkama koje će vaš organizam okrijepiti i izliječiti od probavnih smetnji.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo