Probat ćemo vam dočarati prekrasne trenutke koje smo već drugi utorak proveli u kafeterijici luksuzne trgovine Boss u Zagrebu, gdje smo uz modnu zastupničku tvrtku Renimo te Wedgooda i Rosenthala kao predstavnika luksuznog porculana pripremali vrhunske čajeve iz Kuće zelenog čaja. Udružili smo se s prekrasnim ljudima i ponudili čajnu veljaču u kojoj ćemo svaki utorak u 17 sati kušati probrane čajeve iz vrhunskog porculana u luksuznom Hugo Bossu.

Pu-erhNaime prvog utorka smo predstavili bijele i zelene čajeve, a ovog utorka po prvi puta uzvanike smo upoznali s najvrjednijim i najmisterioznijim čajem iz Kine po imenu Pu erh. Naš gost bio je majstor Pu erha iz Maribora gospodin Gregor Blažić, koji nam je uz Pu erh približio daleku Kinu i uveo nas u njihovu tradiciju pripremanja Pu erha. Ne moramo vam ni spominjati koliko je uzvanika osjetilo blagotvorne učinke čudesnog čaja koji svoju kvalitetu ne dokazuje samo ispijanjem već i prekrasnom čajnom ceremonijom koju smo priredili ovog utorka.

Energija koja je preplavila kako uzvanike, tako i nas same bila je posebna. Svi skupa tu priredbu smo doživjeli nesvakidašnje, jer način na koji je predstavljen je tradicionalan kineski.

Brojne vrste koje su bile ponuđene bile su različitih godišta i okusa. Pisali smo već o Peu erhu u našim kolumnama pa ste mogli saznati da je Pu erh čaj koji je prešan u kolač, te koji unutar sebe krije ljekovite mikroorganizme koji imaju velike zdravstvene učinke na psihofizičko stanje organizma. Pu erh živi s vremenom i prostorom, a što je stariji, to je vrjedniji. Njegova zlatna boja ovog utorka pozlatila nas je duboko u naše duše koje su postale bogatije za jedan poseban okus iz predivnog porculana koji je istaknuo sve čari Pu erha.

Tanja&Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo