Terra the Lemon Ginger - organski rooibos čaj - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Terra the Lemon Ginger – organski rooibos čaj

Konačno je došlo toplije vrijeme koje je potaknulo ljude na sportsku rekreaciju i šetnju u prirodi ili gradu. Izvrsno! Svaki vid kretanja i rekreacije je dobar preduvjet za bolji i snažniji organizam.

Naravno da sve to nema smisla ako ne pazimo na prehranu koja je ipak temeljna stavka svakog živog bića. Zato i preporučujemo da probate dovesti u harmoniju svoje aktivnosti, te unos hrane i tekućine. Kako se u toplije dane svi počinjemo pojačano znojiti, potreba za tekućinom je proporcionalno tome veća pa zato danas predstavljamo jedan novi čaj po imenu Terra the Lemon Ginger.

Naime radi se o rooibos čaju tj. infuziji koja je sastavljena od organskih biljaka kao što su: rooibos (crveni grmić), komadići jabuke, đumbira, limunova trava, grahova kora i komadići cimeta. Vođeni potražnjom s tržišta, preporukom inozemnog dobavljača i isprobavanjem samog napitka, Tanja i ja smo odabrali baš ovu infuziju jer nas je osim mirisom i okusom, prvenstveno osvojila predznakom BIO ili organski.

Kao što smo već spomenuli na početku da u ovim toplijim danima gubimo brže i više tekućine, ovaj čaj je odličan izbor protiv dehidracije i gubitka minerala kroz znojenje kao što su magnezij i željezo. Pisali smo o tome da rooibos čajevi imaju značajno mjesto u pomoćnim ljekovitim sredstvima kod alergija na pelud kojih sada ima vrlo mnogo što od drveća, trava pa tako i do korova koji dolazi potkraj ljeta. No bitno je to da flavonoidi koji se nalaze u rooibos čaju smanjuju histaminski gubitak našeg imunološkog sustava te tako pripomažu ili ublažavaju komplikacije koje dolaze uz bolesti alergije na određenu supstancu.

Terra the Lemon Ginger organski rooibos čaj ne sadrži kofein tj. tein te je time pogodan i za djecu koja imaju problema s alergijama, a odrasli čajni prijatelji mogu ga konzumirati i do litru dnevno.

Pošto se radi o organskom čaju, cijena je malo viša, pa za 50 grama morate izdvojiti 29,00 kuna što i nije tako puno kada je riječ o takvom prirodnom nektaru. Priprema se s vodom od 100 stupnjeva, a samo namakanje traje 5 minuta nakon čega je Terra the Lemon Ginger spreman osvojiti i osvježiti svaki organizam bilo da se poslužuje topao ili hladan.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo