Tko su princeze koje su spremne ratovati da bi spasili svoga princa? - Ordinacija.hr

Shutterstock

Tko su te žene koje će učiti sve kako bi spasile svoga muškarca?

Da li je danas uobičajeno vidjeti ženu koja se bori za svog partnera kako bi mu pomogla u teškim situacijama kada gubi kontrolu u moru životnih obaveza.

Ponekad mi se čini da se to očekuje pod obavezano da čine muškarci za žene, dok u protivnom ako to rade žene za muškarce ona zasigurno imaju nekog jazavca koji cijeli život traži maminu ruku u rukama svoje partnerice. Kako smo mi skloni stereotipima niti malo voljni promisliti o nekim pradjedovskim tvrdnjama.

Da bi sačuvali duševno zdravlje, u svakom trenutku trebamo znati zašto živimo

Vrijeme ravnopravnosti?

Danas su neka nova vremena u kojim muškarci imaju odgovornost kao i njihove partnerice. Oni su ti koji trebaju ravnopravno ruku pod ruku hodati u kaljuži problema i uz sve to doprinosit onako kako to priliči od pamtivijeka muško rodu. Za mene su to gluposti i isprazne floskule kojima prekrivamo vlastiti očaj i nesigurnost. Muškarac kao i žena ima loše i dobre dane probleme sa sobom i odnosom sa drugima.

Ne bi li bilo divno da dvoje odraslih i samosvjesnih osoba koje žele graditi zajednički život mogu jedan drugome biti sigurnost i nadahnuće umjesto da biježe jedan od drugoga u poroke modernog doba.

Kako bi bilo divno da muškarac može svojoj princezi i ona svome princu otkriti najtamnije dijelove svoje duše bez straha da će to jednog dana jedna ili druge strana iskoristi kao nuklearno oružje koji može uništiti onog druga.

Princeze i prinčevi postoje u bajkama oni se bore sa zmajevima

Danas su zmajevi postali jedni drugima ljudi ,koji se ne libe drugima od života paku. I onda kada naiđemo na ženu koja razumije da je njen muškarac u neko trenutku posrnuo,pao,izgubio kontrolu nad svakodnevnicom ona stupa na scenu. Ona postaje ratnica koja ne traži razloge, ne osuđuje svoga princa , ona mu želi pomoći ali ne vodeći njegove bitke.

Ona ga ne davi, ohrabruje ga i podržava. Ona zna kako se približiti bez nadmetanja ali isto tako pokazati zube ako vidi da je njen partner ugrožen od zmaja. Tko su te žene te velike i male princeze, o njima se malo govori ali ih legende pamte.

Zašto nam je toliko teško timski surađivati? Možda je problem u ciljevima…

To su one jake žene koje ne mašu zastavom emancipacije jer žive svoju emancipaciju na način da podržavaju svoje partnere, kada je potrebno brišu njihove suze jer vole. Njihova ljubav nije sebična ona je recipročna onome što su dobili i što svakodnevno primaju.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo