Tvoja vizija života - Ordinacija.hr

Koja je tvoja vizija života? Kako izgleda tvoja budućnosti? Kako izgledaš za 10, 15, 50 godina? Što radiš? Za početak, najvažnije pitanje je imaš li uopće viziju? Imaš li ideju svog idealnog života u budućnosti? Bliskoj ili daljoj budućnosti. Kako izgleda tvoj život?

Koliko si aktivan u stvaranju vizije svog života? Ili misliš da će se život odvijati sam po sebi i da ti tu nemaš ionako nekog utjecaja? Ako je ovo drugo u pitanju, onda je to zabrinjavajuće. A možda i nije, jer ako sami ne brinemo o svojem životu, željama i viziji zašto bi brinuli drugi?

lAko te pomalo iritiraju ova pitanja i misliš da je ta priča s vizijom slična nekoj bajci ili je to rezervirano za nekog drugog, onda ne moraš niti čitati dalje. Jer ako je to ono u što vjeruješ, tako će i biti.

Samo me zanima kako bi ljudi bez vizije izgradili ogromne tvornice, hotele, svemirske brodove ili neku kolekciju odjeće, obuće i parfema?

Ako bolje razmisliš o tome gdje se nalaziš sada u svojem životu i pogledaš kakvu si imao viziju ranije vjerujem da ćeš naći poveznice. Jesi li slijedio svoju viziju, nečiju viziju ili nisi slijedio nikakvu viziju?

Koje misli, riječi i postupci su te doveli u trenutak života u kojem se nalaziš sada? Jesi li zadovoljan ovim trenutkom i mjestom na kojem se nalaziš u svojem životu? Vrlo često imamo opravdanje, kako ne stignemo o tome misliti i “filozofirati”, jer smo prezaposleni. Ali tko je tu osim nas da misli? I tko nas je zaposlio toliko da nemamo vremena pozabaviti se osnovnim životnim pitanjima i životom koji živimo? Koja je onda uopće svrha svega toga što radimo, čime smo zaposleni od jutra do mraka?

Mi smo majstori za izgovore… zašto nešto baš sada ne možemo ili je nemoguće ili, ili, ili…

Polako se bliži kraj još jedne godine i završava još jedan ciklus našeg života. Jako je bitno da iskreno pogledamo sebe i vidimo gdje se nalazimo i gdje želimo biti. A nakon toga je još važnije poduzeti prve korake u smjeru naše vizije, jer u suprotnom i ovaj Božić i ulazak u Novu Godinu biti će kao i svi ostali, a mi ćemo se i sljedeće godine možda nalaziti tamo gdje uopće ne želimo biti.

lOgroman je korak imati viziju, napisati ju na papir i jasno vidjeti svoju budućnost, ali bez našeg djelovanja i truda ta vizija će ostati samo misao, slika ili riječ na papiru. Da bi vizija bila realizirana moramo joj se posvetiti duhom i tijelom. Moramo se potruditi, moramo promijeniti neke životne navike, odluke i djelovati… djelovati… djelovati! Mi jesmo duše, ali boravimo u materijalnom tijelu i stoga da bi nešto manifestirali na materijalnoj razini moramo koristiti materiju i djelovati na nju. Samo vizije i meditacije neće biti dovoljne u procesu kreacije svoje vizije (iako bez njih proces ne može niti započeti). Mora postojati balans duha i tijela. Oba moraju biti aktivna i usklađena, da bi rezultirala pozitivnim promjenama u našem životu.

Potpuna je neistina, da u životu ne možeš izdvojiti nekoliko sati za kreiranje vizije svojeg života. Onoga što bi trebao biti sam smisao tvog života – a to je da ga svjesno kreiraš. Neistina je da ne možeš posvetiti takav minimum vremena da iskreno porazgovaraš sa sobom i odlučiš se za prvi korak.

Za to jednostavno nema izgovora! Onda? Što je tvoj prvi korak prema promjeni? Stani, razmisli, odluči i zakorači. Osvoji sam sebe i svoj život!! 🙂

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo