Unutarnja moć - Ordinacija.hr

Kada smo dobro povezani sami sa sobom imamo iznimnu moć. Shvaćamo da mi određujemo kako ćemo doživjeti situacije koje nas okružuju i stoga nam je bitno da upoznamo sebe kako bismo svjesno mogli promijeniti realnost koju vidimo. Jer mi smo ti koji gledamo i doživljavamo.

Kada smo svjesni da mi kreiramo realnost koju doživljavamo, percepcija života se mijenja. Tada preuzimamo odgovornost za ono što nam se događa i dobivamo veliku moć. Prestaju li tada sve tegobe? Ne, tada krećemo na put otkrivanja samih sebe i života.

lTek kada zaista shvatimo da je sve što se oko nas događa naše ogledalo, počinjemo svjesno promatrati život i sudjelovati u njemu. Svi ljudi, sve situacije i svi trenuci u životu su ogledalo koje nam pomaže da upoznamo sami sebe i život.

Sjećam se jedne situacije iz djetinjstva: U osnovnoj školi imali smo obaveznu lektiru i znam da smo morali pročitati “Malog princa”. Tada sam ga pročitala i kasnije zaboravila tu knjigu, no ostala mi je u lošem sjećanju. Nakon nekoliko godina spremala sam svoju sobu i naletjela na tu knjigu. Razmišljala sam o tome zašto mi je ta knjiga bila tako besmislena, antipatična i uopće se nisam sjećala sadržaja. Tada sam odlučila ponovo pročitati “Malog princa”. I što se dogodilo? “Mali princ” se potpuno transformirao. Pretvorio se u najdražu knjigu koju sam čitala do tada. I dan danas mi je prekrasna i inspirativna.

Pa kako to, da je jedna te ista knjiga bila potpuno drugačija u dvije vremenske točke, a niti jedno slovo se nije promijenilo? Naravno, odgovor znate… promijenila sam se ja. Promijenila se moja percepcija.

Sve je u nama. Sve situacije, ljudi i trenuci su nešto što gledamo, osjećamo i sudimo vlastitim očima. Oni su oko nas, ali naš doživljaj njih je samo u nama. Mrzimo li nekog ili smo zaljubljeni u njega ovisi o našem doživljaju te osobe. Ne ovisi o njima.

lSjetite se dječje zaljubljenosti. Možda ste bili ludo zaljubljeni u osnovnoj ili srednjoj školi i dali biste život za tu osobu, a sada se smijete sami sebi i tome kako ste bili nezreli. No to je samo različita percepcija; onda i sada. Tada smo bili osobe s jednom percepcijom, a sada imamo drugačiju percepciju. Kroz cijeli život rastemo i to nikada ne prestaje. Što svjesnije prolazimo kroz takve situacije, brže ćemo shvatiti da doživljaj vanjskog svijeta ovisi o doživljaju iz naše nutrine.

Je li dobro ili loše ako vas ostavi muž? Ovisi o vašoj percepciji. Ako tada osjećate da vam se život srušio, da ste neuspješni, glupi, naivni, ružni i sl. onda je to naravno loše. Međutim mogli biste promijeniti percepciju i reći: Čovječe, ovo je odlično! Dobila sam novu mogućnost i sigurno me čeka nešto bolje i ljepše. Jedva čekam da se to dogodi! Hvala Bogu i svemiru na toj situaciji! Sada je otvoren prostor za neko novo iskustvo i sigurno ću upoznati osobu koja mi savršeno odgovara.

Kakva je vaša percepcija? U što vjerujete? Jesu li vaše misli o budućnosti tamne ili svijetle? Kako percipirate ljude i događaje koji vas okružuju? Ako sve vidite kao loše, to će postati vaša realnost. Ako pak život vidite kao niz izazova i mogućnosti tada će vaš život poprimiti drugačiju dimenziju. Izaberite svjetlo! Izaberite radost! Shvatite da imate moć na svaku “stvar” gledati drugačije.

Pogledajte današnji dan drugačijim očima! Potražite ljepotu i ljubav!

Naša percepcija i naša vjerovanja kreiraju naše živote! Izaberite svjetlost i sreću!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo