Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Uz zeleni čaj Genmaicha u pozitivnom energetskom polju

Jesen je… zar već? Kako je brzo prošlo ovo toplo ljeto! No, ipak došlo je vrijeme u kojem Tanja i ja više radimo, ali i uživamo. Ovo ljeto je bilo prepuno pozitivnih mikro-promjena nabolje koje su nam donijele čak i malo kilograma viška, ali i energije.

Vjerujete li da svatko od nas posjeduje energiju? Energiju koju smo naslijedili od svojih očeva i majki, djedova i baka, pradjedova i prabaka… i da dio te energije i mi nosimo u sebi? Kakva je ona? Pozitivna? Negativna? Otpuštanjem stare i negativne energije, te ulijevanjem nove pozitivne, produktivne i zdrave energije koju nastojimo držati u balansu uz sustavno vježbanje i učenje od svojih energetskih eksperata kojima smo i mi počeli odlaziti krajem proljeća naša tijela i umovi počeli su pokazivati prve znakove mijenjanja frekvencije energije.

jPovećali smo svoje energetske kapacitete, stabilizirali emocije, postali produktivniji na poslovnom i privatnom životu,vitalizirali smo se i kalibrirali da nastojimo kanalizirati energije tamo gdje nam je najpotrebnije u tom trenutku. Naravno u cijeloj toj priči oko energije, hrana i pića imaju značajnu ulogu. Jedan od čajeva koji nas je uvodio u stanja gdje um i tijelo otvaraju nova vrata života je zeleni čaj Genmaicha.

Genmaicha je zeleni čaj koji je strukturiran od odlične Banche te pržene riže i kokica. Pokazao se kao jako dobar suborac u detoksikaciji i pročišćavanju kože, kao i u sagorijevanju masnoća, gubitku težine i poboljšavanju probave pa se može konzumirati i u večernjim satima. Pošto ima vrlo nizak postotak kofeina (teina), u Japanu se priprema i predvečer pa tako da ga uvijek možete probati pripremiti poslije večere.

Genmaicha je izvorno bila piće siromašnih Japanaca pa je zovu još i “narodnim čajem”, no danas je opće poznat čaj u svim društvenim slojevima. Okus joj je pomalo orašast, pržen i kremast, a uz travnatu Banchu ovaj čaj ili ćete voljeti ili će vas odbijati. Bancha koja je u Genmaichi je iz jesenje berbe u kojoj je značajno da su listovi veći nego recimo u Senche.

Genmaichu je najbolje pripremati s vodom od 70 stupnjeva i držati je tako u stanju namakanja 2 minute, no ako želite jači okus čaja eksperimentirajte s temperaturom i vremenom kuhanja čaja jer jednom davno jedan majstor čaja je kazao: “Koliko vrsta čaja toliko i načina kuhanja čaja!”.

Zato budite sam svoj majstor čaja i promislite o energiji kojom ste satkani i okruženi jer i mala promjena energije može vas usmjeriti na neka nova životna vrata.

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo