Ponekad svi mi dođemo u napast da pojedemo nešto što ne bismo smjeli, što nije na našem planu prehrane i nakon toga nam je žao i najradije bismo vratili vrijeme malo unazad i zamjenili možda neku kuglicu sladoleda od vanilije s nekom zdravijom i nutritivno bogatijom namirnicom ili napitkom.

kSvjesni smo da jednu kuglicu sladoleda od vanilije ne može zamijeniti šalica toplog zelenog čaja. Ali zato su naši dobavljači probali i za naše čajne prijatelje koji su veliki gurmani ili ljudi koji vole slatko, napraviti jedan zeleni čaj s okusom vanilije kojeg su nazvali Vanilla Cream. Zelenu kinesku Senchu obogatili su listićima vanilije i stvorili jednu divnu slatku notu zelenog čaja koji je bogat vitaminima A, B, C i E. Poznato nam je da potiče izmjenu tvari i vitalizira organizam već kroz par dana redovitog konzumiranja, stimulira živčani i mišićni sustav, te ima antibakterijsko djelovanje.

Svi čajni prijatelji koji vole kremasti okus svog toplog napitka moraju probati Vanilla Cream jer će ih okusom i mirisom vratiti u djetinjstvo i podsjetiti kako su prije mogli jesti i piti razne namirnice koje si sada većina može priuštiti samo ponekad ako želi izgledati zdravo i fit.

Za pripremu ovog slatkastog čaja voda bi trebala biti 90 stupnjeva, a namakanje bi trajalo samo dvije minute. Vrećica od 50 grama u našoj “kućici” košta 25 kuna i kao što smo napisali nudi lijepi slatki okus vanilije.

 

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo