Našim umom neprekidno kolaju misli i slike. Većina njih prolazi nesvjesno kroz naš um i u svakom trenutku utječe na biokemiju tijela, stanje organizma, na to kako se osjećamo i svakako utječe na naše odluke. To znači da značajno pridonosi tome što se u našem životu događa na svim razinama.

“Vizualizacija je sanjarenje sa svrhom“, kako kaže Bo Bennett.

Zapravo, vizualizaciju možemo koristiti u svrhu poboljšanja svakog aspekta našeg života; zdravstvenog, društvenog, poslovnog, osobnog, duhovnog…što god izaberemo.

Tehnika vizualizacije koristi se kako bismo svjesno stvarali slike u umu onoga što želimo ostvariti i tako kreirali željenu realnost. To je istovremeno vrlo jednostavna tehnika, ali je i složena zato što se ne radi samo o tome što vidimo kao sliku, već ta slika mora uključivati svaki atom našeg bića.

kVizualizacija se može činiti kao tehnika koja je “prejednostavna, da bi bila toliko moćna“, ali u biti vrlo je moćna. To je jedan od osnovnih alata kreacije.

Naravno, mnogima to može zvučati kao “ćiri bu – ćiri ba“, međutim postoji sve više znanstvenih dokaza koji detaljno objašnjavaju što se događa u mozgu i cijelom tijelu kad stvaramo određene slike u umu.

Pa eto jednog primjera: “Ako vizualizirate neki dio svojeg tijela, taj će dio to i osjetiti, dok drugi dijelovi neće. U znanstvenom radu iz 1996. godine objavljenom u časopisu Psychological Science, znanstvenici sa Sveučilišta Connecticut izvijestili su o sljedećem otkriću: kada su dobrovoljci, koji su se za potrebe eksperimenta izložili izazivanju boli, očekivali da bol u jednom prstu bude manja, ona je zaista bila manja u tom prstu, ali ne i u ostalima. U studiji je sudjelovalo 56 dobrovoljaca kojima je na kažiprst jedne ruke utrljana placebo krema za koju su vjerovali da je analgetik, dok im na kažiprst druge ruke ta krema nije utrljana. Bol je tada bila mnogo slabija na prstu premazanom kremom, iako je krema bila placebo“ – Dr. David Hamilton “Kako umom izliječiti tijelo“

Evo što je Nikola Tesla 1899. g. rekao na temu vizualizacije u intervjuu s John Smithom:

Novinar: Često spominjete moć vizualizacije…

jTesla: Njoj možda imam da zahvalim za sve što sam stvorio. Događaji iz mog života i moja otkrića su pred mojim očima stvarni, vidljivi kao svaka pojava i predmet. U mladosti sam se toga plašio, ne znajući što je to zapravo, ali kasnije sam tu moć primio kao izuzetan dar i preimućstvo. Njegovao sam ga i ljubomorno čuvao. Vizualizacijom sam na većini izuma vršio i ispravke, onda ih, tako završene, pravio. Njome rješavam i komplicirane matematičke jednadžbe, a da ne ispisujem brojeve. Na Tibetu bih zbog tog dara dobio čin visokog Lame…“ – preuzeto s www.alfa-portal.com

Svakodnevno nam je na raspolaganju mnoštvo tehnika i načina da značajno poboljšamo svoj život, na nama je da odlučimo u što ćemo vjerovati i čemu ćemo posvetiti svoj život.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo