Yinzhien - proljetni čistač organizma - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Kuća zelenog čaja

Yinzhien – proljetni čistač organizma

Svima nam je u proljeće nekako teško pokrenuti naš sustav koji je kroz ove hladnije dane bio manje aktivan te je samim tim i nakupio, kroz hranu i piće, toksine od kojih se trebamo očistiti.

Idealno bi bilo da kroz te ljepše, toplije i zelenije dane počnemo detoksikaciju uz rekreaciju u prirodi, a onda da i ubrzamo taj proces uz napitak koji nam je priroda sama poklonila. Taj čistač poznat je već godinama, dolazi nam iz Kine, a ime mu je Yinzhien.

Spomenuli smo ga već i prije, ali on je toliko nezamjenjiv da ne možemo ne napisati kako je taj carski čaj toliko dobar za ove proljetne dane u kojima se moramo aktivirati, a uz žuti čaj to će nam biti i te kako lakše.

kŽuti čaj Yinzhien sadrži dijetni enzim koji pomaže bržoj probavi hrane i sagorijevanju suvišne masnoće u tijelu. On je najbolji prirodni pripravak za gubljenje težine, čisti tijelo od otrova, smanjuje bolove kod problema sa želucem i crijevima, smanjuje masnoću u krvi, dobar je za srce i tlak, sprječava aterosklerozu, dobar je protiv upala, normalizira rad štitnjače, pospješuje krvotok i regeneraciju kože, povisuje mentalnu i tjelesnu aktivnost, djeluje protiv depresije, pospješuje ozdravljenje jetrenih bolesnika, dobar je za reumu, a zbog fluora kojeg sadrži sprječava karijes.

Yinzhien sadrži vitamine B2, B12, C, E i A1 te minerale u tragovima. Komparirajući ga sa žutim čajem iz vrećice je bespredmetno, jer je ipak ovdje riječ o čaju prve klase u rinfuzi (bulk), a u filter vrećici je čaj treće klase (tea dust).

Za pripremu žutog čaja, voda vam treba biti zagrijana između 70-80° C, a namakanje ne treba biti duže od 3 minute. Litra svježe napravljenog napitka je dostatna za dnevne potrebe organizma, a za to vam treba oko 15-20 grama čaja. Za ljude koji žele potaknuti transformaciju svog sustava bilo bi dobro uzimati ga svaki dan uz dobro izbalansiranu prehranu i sustavnu rekreaciju, te tako i rezultati neće nedostajati.

Kako se izvana peremo vodom, tako se i iznutra trebamo prati, a to možemo samo čajem.”  
                                                                                       kineska poslovica

Tanja & Goran

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo