Kolumnisti i blogeri: Govor kože

Želite lijepo lice, kosu i nokte? Naučite se boriti protiv stresa!

Dan po dan, možda prebrzo, a možda i bolje da je ovog puta tako, došlo je vrijeme za odbrojavanje posljednjih dana 2017. Kako je opisati?

Bila je to generalno samo još jedna godina s puno previranja i pozitivnih i negativnih utjecaja. Kao i uvijek, sve to može utjecati na nas život tako da se prepustimo stihijskom klimanju ili da skupimo dovoljno  snage da prepoznamo mogućnosti i pozitivno utječemo na sebe i učinimo, barem oko sebe, svijet boljim mjestom za život.

Dermatologinja otkriva kako njeguje kožu prije spavanja

Premda se čini da ovaj uvod nema veze s kožom, odmah ću Vas demantirati, jer stres utječe na naš cijeli organizam uključujući kosu, nokte i kožu, a kemijski odgovor je takav da koža postaje značajno osjetljivija i reaktibilnija. Kortizol daje našim žlijezdama lojnicama impuls na lučenje pa će masna koza biti sklonija aknama te seboreičnim i rozaceiformnim reakcijama, a pogoršat će se psorijaza, različiti ekcematoidni dermatitisi, urtikarije i brojne druge bolesti.

Kad i nije sve tako crno, u najlakšem slučaju, kada se pogledamo, vidjet ćemo umornu i sivu kožu, a i sve znakove starenja u puno gorem svjetlu od onog kada smo sretni i prepuni pozitivnih emocija. Zbog toga učinite kraj godine čarobnim, a početak sljedeće obećajte sebi promjene ako ste ih zaboravili u prošloj.

Tretmani lica za najvažniju noć u godini

Za početak odaberite svoju omiljenu haljinu, može biti i s puno šljokica – IT’S PARTY TIME!!! Dva tjedna nam ne ostavljaju puno vremena za velike zahvate, ali zablistajte uz jedan blagi kemijski piling i neabrazivni laser tzv. RED CARPET laser GENESIS. S ova dva postupka ćete zasjati odmah. Nekoliko dana nakon toga predlažem skin booster ili duboku hidrataciju koze za dodatno poboljšanje teksture i elastičnosti kože. U istom postupku ili dva dana nakon boostera, za one kojima je to potrebno, final touch filer za dublje bore ili malo punije usne za crveni ruž, a može i par jedinica botoxa u ćelo i oko očiju za potpunu svježinu.

Antioksidansi – tajna zdrave i lijepe kože!

Sad kad je sve spremno za posljednji tjedan u godini, uzmite si još malo vremena i obećajte sami sebi da i kada nećete moći izbjeći sav stres koji će Vam neminovno donijeti i sljedeća godina, da ćete pronaći bolji način da ga riješite. Budite sami sebi najvažniji. Brinite o svojem duhu i tijelu i kada ste umorni i opterećeni svakodnevicom.

Barem jednom mjesečno učinite nešto posebno za svoje lice. Bavite se nekim sportom 30 min do sat vremena dnevno ili hodajte, planinarite, plešite. Učinite svaki dan nešto za sebe, iako imali samo deset minuta slobodnih

Pripremite si povremeno mirišljavu kupku, upalite svijeće, kupite si omiljeni miris, opušteno ispijte svoju kavu u najdražoj šalici. Naučite neku meditativnu metodu kojom ćete se lakše nositi s nenadanom situacijom, može to biti i samo tehnika disanja. Spavajte dovoljno, 7-8 sati je idealno, ali može biti i kraće, ako je kvalitetno. Pomozite si melatoninom i sretnim mislima prije uspavljivanja. Recite NE i budite odlučni kada smatrate to ispravnim, a na glas izgovorite i izbacite iz sebe izvor nelagode. Postanite bolji za sebe i za sve koji Vas okružuju. Na kraju Vam želim godinu u kojoj ćete biti dovoljno jaki da se izborite za slobodu svoga duha i osvještavanje mogućnosti koje Vam život nudi. Želim Vam ljubav i to onu koja će otvoriti vrata bezgraničnog davanja bez uvjeta i ograničenja. Budite hrabri i stvarajte, istražite nove mogućnosti, pretvorite misli u energiju i shvatite sto znaci istinski živjeti. 

Sretna Nova 2018.g.!!!!

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo