Život je niz trenutaka i različitih događaja u tim trenucima. Ali jedini stvaran trenutak, kada se život istinski odvija, je sadašnji trenutak.

Prošlost i budućnost nastaju iz sadašnjeg trenutka. Prošlost i budućnost su naše misli, ali život je samo sada. Strah, briga i planovi za sutra često stvaraju stres i napetost u sadašnjem trenutku i onda naš život postaje takav – stresan. Život počinje gubiti smisao. Stalno jureći za nečim propuštamo biti prisutni sada i ovdje. Biti prisutan cijelim svojim bićem u sadašnjem trenutku, znači biti istinski živ!

Sada dok ovo čitate osvijestite kakav je sadašnji trenutak vašeg života. Je li ugodno boraviti u vlastitom tijelu. Kako se emocionalno osjećate i kakve misli prolaze vašom glavom. Jeste li sada istinski sretni i ispunjeni? Ako niste, zašto?

Razmislite što nije dobro u sadašnjem trenutku. Brinete li zbog nečega i što je to? Jeste li u stresu zbog nečega? Obično se dogodi da brinemo oko nečega što bi se eventualno loše moglo dogoditi u budućnosti i to nam stvara stres u sadašnjosti. Na taj način smo skloni nesvjesno uništiti i ono što je lijepo u sadašnjem trenutku.

Npr. sjedimo u officeu na poslu i u grču smo jer puno ljudi u drugim firmama dobiva otkaze. To stvara napetost u našem tijelu, ponekad glavobolju ili grč u želucu. Glavom teku misli o tome kako bi bilo grozno ostati bez posla i kako bi živjeli bez te količine novaca. To onda stvara negativne emocije i pojavljuje se strah za preživljavanje. Tada postajemo i više “živčani” pa na sve reagiramo puno negativnije i stvaramo jednu neugodnu realnost te sadašnji trenutak pretvaramo u pakao.

A mogli bismo potpuno drugačije doživjeti taj trenutak. Zahvaliti što sjedimo na svojem radnom mjestu, što nismo gladni i što čak možemo piti i kavu u toplom prostoru okruženi drugim ljudima. Svjesno možemo promijeniti i misli i vjerovati da što god bilo u budućnosti, uspjeti ćemo preživjeti i dapače vjerovati da nas čeka svijetla budućnost. Nije svaki otkaz negativna situacija. Zar ne biste mogli vjerovati da je upravo to mogućnost da vam se desi nešto puno bolje?

Ako želite saznati kako trenirati svjesnost sadašnjeg trenutka priključite se našoj radionici “Moć sadašnjeg trenutka” u nedjelju 5. veljače 2012. od 10-13 sati.

Opširnije o radionici: www.solar-spirit.net

Pogledajte što o tome kaže Jim Carrey i Egkhart Tolle – autor knjige Moć sadašnjeg trenutka:

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo