Ako Vas hvata depra, manjak motivacije, strasti, radosti i uzbuđenja u životu, znači da ste negdje potisnuli svoj prirodni unutarnji impuls.

Spriječili ste život da se slobodno manifestira kroz Vas.Točnije, spriječili ste Božansko da “govori” kroz vas. I sama riječ “depressed” znači da je nešto potisnuto/stisnuto. Ako se to dogodi znači da birate smrt umjesto života. Odnosno, pošto smrt ne postoji izabrali ste manje životnosti i dobrog osjećaja.

Život nije suprotnost smrti. Rođenje je suprotnost smrti, a sve TO jest život….tok, promjena tj. rađanje i umiranje u svakom trenutku.

Što nam je više stalo to je strah veći

Npr. jako nekoga želite čuti, zagrliti, vidjeti i to je onaj impuls iz srca, iz dubine. Ali onda um krene objašnjavati zašto je to “glupa ideja”: toj osobi vjerojatno nije stalo kao meni, ispasti ću naporan, glup, možda nije trenutak, što ako nju boli briga za mene, već sam to napravio i zažalio, što ako su se stvari u međuvremenu promijenile…i tisuću “ako“.

Sve te misli su vezane uz naš strah. A obično kada nam je jako do nečega stalo onda je i strah veći. No taj strah ima potencijal i možemo ga se osloboditi upravo tako da se susretnemo sa njim. Da se susretnemo sa time što je bolno za nas, jer tu leži naše iscjeljenje.

Zamislite da vas jako boli ruka i dođete kod doktora i kažete da…je glupa ideja uopće spominjati tu bol i da je zapravo svejedno. Doktor vam ne može pomoći.

Da bismo došli do prave slobode i ljubavi bitno je kroz svoju MASKU (“nije bitno, pa nije to tako strašno, pa mogu ja i bez te osobe, slobodan sam kada mogu biti sam, glupo je čeznuti za nekim, slab sam ako nekoga trebam” itd…), doći do svoje boli/straha/ljutnje/tuge/čežnje tj. onoga što je ispod maske….i tek kada smo u stanju priznati taj dio sebe – NIŽE JA – možemo doći do svojeg VIŠEG JA i na kraju se stopiti sa Esencijom/Bogom/Životom.

Kada smo stopljeni sa životom, onda on slobodno teče kroz nas. Tada smo u istini.

Stoga svaki impuls koji se pojavi ima poruku za nas i ako smo hrabri pratiti ga, otkriti ćemo novi dio sebe. Svaki novi dio sebe koji otkrijemo mogućnost je da proširimo svijest i spoznamo SEBE=BOGA=ŽIVOT=UNIVERZUM i budemo u ljubavi sa tim dijelom CJELINE. I tako postepeno postajemo JEDNO sa SVIME ŠTO JEST (iako smo to uvijek, ali u ovom trenutku to možda ne prepoznajemo kao istinu).

Pa što istinski želite učiniti i da li ste hrabri pratiti impuls?!! Da li ste hrabri biti živi i osjećati pulsiranje BIĆA, osloboditi životnu energiju?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo