Zubni tuševi i električne četkice - Ordinacija.hr

Aparati modernog čovjeka u službi su vrhunske čistoće usta i zuba. Pod pritiskom vode i nastavaka koji se mogu namjestiti u sve prostore oko zuba i nadomjestaka na njima, ispiru zubni plak i ostatke hrane koji su teško dostupni raznim četkicama kojima se služimo. Također kada postoje parodontni đepovi, zubni tuš je savršeno rješenje za sprječavanje daljnje progresije te bolesti.

Zbog spremnika za tekućinu pogodan je i u slučajevima kada ciljano želite ispirati neko točno određeno područje, nekom od posebno preporučenih zubnih voda.

cetkaMožete ih pronaći samostalne ili u kombinaciji sa električnom četkicom.

Električne četkice također su “igračka” modernog čovjeka, a najviše ih vole najmlađi. No tu postoji opasnost jer djeca ne znaju dovoljno dozirati pritisak tom napravicom pa unatoč što peru zube ne učine to temeljito i tako se izlažu nastanku karijesa.

Kada se zubi operu električnom četkicom valja provjeriti je li to učinjeno kako treba. U slučaju da je neka ploha zuba ostala neočetkana potrebno je djecu uputiti da ponove postupak; možda na način da nakon pranja pred ogledalom provjere što su i kako učinili.

Kolumnu sponzorira:

Aquafresh

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo