Besplatno pregledajte zube i postavite ispun u ordinaciji Mimica! - Ordinacija.hr

Mjesec darivanja - svaki dan jedan dar!

Besplatno pregledajte zube i postavite ispun u ordinaciji Mimica!

Kako bi u Novu godinu ušli blistavog osmijeha, odgovorite na pitanje na kraju teksta, a mi ćemo Vam pokloniti besplatan pregled i bijeli ispun!

U današnjem sastavu stomatološka ordinacija Mimica radi od 1998. godine i zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i međusobnom poznanstvu razvili su se u dobro uigran tim. Bave se modernom stomatologijom, što uključuje najnovije materijale i aparate.

Kombiniranjem više djelatnosti pacijentima se omogućuje kompletno estetsko i funkcionalno zbrinjavanje. To se postiže estetskim ispunima ili krunicama, ljuskicama, izbjeljivanjem ili pjeskarenje zubi, a ako je potrebno i ortodonskom terapijom ili kirurškim zahvatima.

U stomatološkoj se ordinaciji može obaviti pregled što pruža mogućnost svakome da bez obaveze provjeri zdravlje svojih zubi i dobije potrebnu edukaciju o preventivnim mjerama koje može poduzeti. S velikim uspjehom ordinacija radi i sa djecom i starijim osobama, trudnicama, te osobama sa posebnim potrebama (omogućen pristup s kolicima).

Najvažnije je zdravlje zubi, dobra funkcija te vrhunska kvaliteta i savršena estetika, što će vam dati veliki osmijeh na lice! Pacijentima se pruža individualan pristup i posebna briga, a radi se u obiteljskom okruženju kako bi se pacijenti što više opustili. 

Dizajn osmijeha

Mjerila estetike zahtijevaju postizanje prirodnog, mladenačkog izgleda. Estetika je imperativ moderne stomatologije. Interdisciplinarnim pristupom više stomatoloških specijalnosti – restaurativne stomatologije, protetike, parodontologije, kirurgije, ortodoncije – postiže se upravo taj cilj. 

Dentalna industrija stalnim razvojem materijala i tehnologije prati visoke estetske zahtjeve pacijenata i stomatologa. Stoga današnji ispuni, krunice, mostovi i proteze, osim funkcionalnih, zadovoljavaju i sve estetske kriterije.

Visoki estetski zahtjevi često dovode pacijenta u stomatološku ordinaciju sa željom da se kreira novi, savršeni osmijeh koji bi podario skladan, mladolik i privlačan izgled. Želje su pacijenta ravni, svijetli zubi bez razmaka, proporcionalni osmijeh u idealnom odnosu zuba prema zubnom mesu, usnicama i cijelom licu.

Kako bi se postigao savršeni osmijeh često je potrebno tretirati ne samo zube nego i zubno meso i usnice. Stare krunice i protetski radovi, diskolorirani zubi, stari ispuni i nezadovoljavajući oblik, položaj i boja zuba te nedostatak zuba najčešći su razlozi nezadovoljstva pacijenta estetskim izgledom osmijeha.

Bijeli ispun

Ispun nadomješta tvrdo zubno tkivo zuba koji je oštećen karijesom ili je slomljen.
Današnja moderna stomatologija podrazumijeva izradu estetskih ispuna od kompozitnih materijala. Ispuni svojom bojom i morfologijom vjerno imitiraju zdravi prirodni zub. Svi estetski ispuni izrađuju se od visokokvalitetnih kompozitnih materijala te svojom kvalitetom, pravilnim morfološkim izgledom i trajnošću pridonose zdravlju zuba i usne šupljine.

Ispunima se također nadoknađuje tvrdo zubno tkivo izgubljeno zbog karijesa, saniraju se defekti cakline, urođene nepravilnosti oblika i boje zuba ili posljedice trauma. Također, estetski materijali se savršeno uklapaju u okolinu zuba, što osigurava široka paleta boja kompozitnih materijala. 

Amalgam, odnosno “sive plombe”, danas više nisu zadovoljavajuće rješenje. Nedostatak je rubna pukotina, dovoljna za prodor bakterija ispod plombe jer je veza između sive plombe i zuba samo mehanička. Toksičnost amalgama je minimalna, ali se u SAD-a i europskim zemljama prestao upotrebljavati. Nedostatak je također nezadovoljavajuća estetika pošto nakon kraćeg vremena zubi preuzimaju boju amalgama, tj. potamnjuju. U Švedskoj, koja je danas vodeća zemlja u stomatologiji, čak je zakonom zabranjeno stavljati amalgamske ispune.

Kompozitni materijal koji se koristi za izradu “bijelih plombi” je estetski materijal kojim se zubi trajno restauriraju. Kompozitni ispun estetski i funkcijski zamjenjuje oštećeno zubno tkivo. Najnovije generacije kompozita riješile su i pitanje trajnosti ispuna, tako da današnji materijali u potpunosti zadovoljavaju sve zahtjeve moderne stomatologije. 

Mikromehanička i kemijska veza koje povezuju zub i ispunom sprječavaju prodor bakterija, a poboljšana adhezivna sredstva osiguravaju čvrstu vezu ispuna i zuba. Ovakav način vezanja kompozita i zuba preduvjet je minimalno invazivne restaurativne stomatologije koja se temelji na principu štednje zdravog zubnog tkiva prilikom preparacije. Estetska prednost bijelih ispuna je neupitna. Današnji materijali s tzv.“ Kameleonskim“ efektom poprimaju nijanse prirodnog zuba zadržavajući pritom vrhunske mehaničke i biološke karakteristike.

Razlozi za stavljanje ispuna

Karijesom razoren zub, slomljen, otkrhnut ili napuknut zub zbog loših navika kao što su griženje noktiju, olovke, škrgutanje zubima, ili traume, estetski nezadovoljavajući zub nadomješta se ispunima. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo