Ordinacija iz bajke

Svi projekti i humanitarne akcije portala Ordinacija.hr

Akcije i projekti su uključivali uređenja dječih odjela i specijaliziranih soba za terapiju, kao i edukaciji građana o važnosti rane dijagnoze bolesti prije nego se one razviju u ozbiljne zdravstvene tegobe.

Jedan od prvih projekata portala Ordinacija.hr bio je Simpozij Djeca u sportu, kojim se željela pokazati važnost edukacije i prevencije u odgoju djece sportaša. Na ovom je simpoziju sudjelovalo 12 priznatih stručnjaka, a to je bio samo početak akcija koje je organizirao ili u koje se uključio naš portal.

Ono što je uvijek bio cilj akcija je pomoći oboljelima, pomoći obiteljima oboljelih, kao i educirati javnost o važnosti prevencije bolesti i o važnosti brige o svom zdravlju.

Jedan od projekata kojim se posebno ponosimo je Ordinacija iz bajke, tijekom kojeg je uređen Zavod za dječju onkologiju i hematoonkologiju u u Klinici za tumore KBC-a Sestre Milosrdnice. Sada taj prostor u svojih 1200 četvornih metara oboljeloj djeci može donijeti i osmijeh na lice šarenilom i raznovrsnim igračkama. Idući takav veliki projekt bila je sisačka Soba čuda za senzornu terapiju djece s teškoćama u razvoju, projekt koji još uvijek traje, a do kraja 2016. godine soba će biti otvorena za male borce. 

Osim ovih projekata u kojima se pomagalo oboljelo djeci, također smo građanima omogućili da testiraju svoju oštrinu vida i očnog tlaka putem akcije “Da te bolje vidim”, kao i da izmjere svoj šećer i doznaju svoj rizik od dijabetesa na Svjetski dan šećerne bolesti. Cilj ovih akcija bio je educirati građane o važnosti rane dijagnoze bolesti prije nego se one razviju u ozbiljne zdravstvene tegobe.

Također, svoju smo podršku dali i majkama u kampanji “Dojenje je zakon”, čiji je cilj promovirati i osvjestiti važnost dojenja kao i činjenicu da se majke ne moraju skrivati dok doje svoje dijete. U sklopu ove kampanje održala se javna manifestacija “Dojenje je zakon u Gradu Zagrebu” tijekom kojeg su i građanke grada Zagreba pokazale kako je dojenje u javnosti normalno, i kako bi trebalo biti prihvaćeno.

Organizirali smo i predavanje dr. Ranka Rajovića za kojeg se tražila karta više i zbog čega je organizirano i dodatno predavanje. Dr. Rajović je roditeljima pokazao važnost zdravog mentalnog razvoja djeteta, odnosno razvoja djece kroz komunikaciju, igru i kretanje, a ne kroz gledanje televizije ili igranje video igara. 

Prošlih smo se tjedana osvrnuli i na važnost cijepljenja protiv HPV-a, te smo uz podršku zagrebačkih gimnazija održali četiri spikaonice. Tijekom njih su učenici uz stručnjake mogli prodiskutirati o HPV-u, rizicima i posljedicama koje dolaze s aktivnim seksualnim životom, kao i važnosti cjepiva u ovom slučaju.

Sada slijedi još jedna akcija u sklopu kampanje Ordinacija iz bajke, a njen je cilj renovirati stan KLUB-a HEO, prve udruge roditelja djece oboljele od malignih bolesti. Taj stan, služi kao privremeni smještaj roditeljima čija se djeca liječe u Zagrebu, a čije boravište nije u Zagrebu. Ovim stanom, omogućeno je roditeljima da svakodnevno budu u blizini svoje djece i da ne moraju brinuti gdje će po noći spavati

G.H. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo