Ordinacija iz bajke

Vrijeme je za novu Ordinaciju iz bajke

Ordinacija iz bajke humanitarni je projekt portala Ordinacija.hr putem kojeg se želi pomoći onima najmanjima da njihovo liječenje prođe u što pozitivnijem i šarenijem tonu.

Prva humanitarna akcija Ordinacije iz bajke  organizirana je u svibnju 2015. godine, a uključivala je uređenje starog odjela Zavoda za dječju onkologiju i hematoonkologiju u Klinici za tumore KBC-a Sestre Milosrdnice. Uz podršku Ministarstva zdravlja te mnogih sponzora, kao i uz financijsku pomoć vas, čitatelja, i crteže vaših mališana, maleni se borci sada liječe na skoro 1200 četvornih metara s tridesetak bolničkih postelja. Osim toga, mališanima je uređen odjelni dječji vrtić i škola, pa svoje vrijeme mogu upotpuniti raznim društvenim igrama i igračkama.

Druga je humanitarna akcija Ordinacije iz bajke preuredila Sobu čuda u Sisku, sobu koja je namijenjena za terapiju senzorne integracije djece s teškoćama u razvoju. Ova je soba najprije bila projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, a portal Ordinacija.hr i dm zajedničkim su snagama odlučili pomoći i urediti prostor koji je bio u derutnom stanju te koji zahtjeva potpunu rekonstrukciju.

Ovaj projekt, upravo zbog opisanog stanja, još uvijek nije gotov, no smatra se da će do kraja 2016. godine djeca moći krenuti na terapiju u Sobu čuda i kako će time krenuti i njihov napredak. Tijekom akcije smo upoznali i sedmogodišnjeg Gabriela koji je do 7. godine išao na senzornu integraciju u centar Silver, a njegovi roditelji objasnili su kako je Gabriel iznimno napredovao tijekom tih terapija.

Sobu čuda za senzornu integraciju, koja bi se iduće godine trebala otvoriti u Sisku, nama će biti neprocjenjiva. Gabriel će moći nastaviti sa senzornom terapijom, u koju ćemo u Sisku moći uključiti i Gabrielova terapeutskog psa. Imat ćemo dovoljno vremena – ne samo za posao nego i za drugo dijete, našu Mihaelu koja ili odrasta bez roditelja, ili je stalno s nama na putu. Možda ćemo imati vremena čak i družiti se s nama dragim ljudima. Ovako je to uz privatni posao gotovo nemoguće – rekao je otac malog Gabriela za portal Ordinacija.hr.

Sada je vrijeme za novi projekt

Kako bismo ponovno stavili osmijeh na lica malim borcima i njihovim roditeljima, velikim borcima, odlučili smo pomoći prvoj hrvatskoj udruzi roditelja djece oboljele od malignih bolesti – KLUB-u HEO. Ova udruga pruža smještaj roditeljima čija se djeca liječe u Zagrebu u stanu u Gajevoj ulici koji je udruga 1990. godine dobila na korištenje od Grada Zagreba. 

Stan je trenutno u vrlo lošem stanju, a u njemu u isto vrijeme živi i po nekoliko obitelji. Zbog manjka financijske potpore, i sama održivost udruge, koja već 20 godina pruža smještaj i potporu obiteljima koje nisu iz Zagreba, a dolaze na liječenje u Zagreb, nije sigurna. 

Uređenje stana provodi Ordinacija.hr i Večernji list, kao i prijatelji projekta HEP, Janaf i UNIQA osiguranje. Osim njih, sudjeluju i LIpovica, JUB te PRIMA namještaj. Na kraju uređenja, stan bi trebao biti opremljen s novom kuhinjom, namještajem, poput nekoliko novih ležaja, a stan će u potpunosti biti i okrečen. 

G.H. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo