Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ojačajte imunitet uz matičnu mliječ

Iako danas postoje brojne namirnice koje se ubrajaju u super hranu, malo je onih koji imaju toliku korisnost za zdravlje kao matična mliječ.

Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji minerala, vitamina, aminokiselina i enzima, matična mliječ se ubraja u jednu od revitalizirajuće prirodne super hrane. Donosimo vam rezultate nekoliko istraživanja koji dokazuju zdravstvenu prednost matične mliječi.

Matična mliječ i imunološki sustav

pcelaMatična mliječ se kroz povijest koristila kao super hrana koja obnavlja energiju i ima oporavljajući učinak na bolesne osobe. Ona ublažava simptome alergije, dakle može regulirati imunološki sustav pomažući u smanjivanju nepotrebne autoimunološke reakcije čime štedi imunološke ratnike za pravu borbu s rakom. Dobra je vijesti da matična mliječ nije toksična.

Iako utjecaj matične mliječi nije toliko dramatičan na sve pacijente s artritisom, nju koriste zagovornici prirodnih načina liječenja. Cilj je pomoći u smanjivanju simptoma artritisa. Matična mliječ je popularan dodatak prehrani koji koriste brojni sportaši. Oni svjedoče da im ovaj pčelinji produkt pomaže u boljem treniranju i bržem oporavku. Osim toga, matična mliječ ojačava imunitet i pomaže kod prehlada i respiratornih infekcija.

Matična mliječ ima više aminokiselina i vitamina od bilo kojeg proizvoda bogatog aminokiselinama poput govedine, jaja ili sira. Matična mliječ je jedan od rijetkih biljnih izvora vitamina B12.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo